Vaieldav punane kaart, omavärav ja superlöök: Tšiili unistus elab edasi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Ameerika jalgpallimeistrivõistlustel ehk Copa Americal selgus läinud ööl esimene finalist, kelleks on korraldajamaa Tšiili. Poolfinaalis alistati 2:1 Peruu, kuid mängust ei puudunud draama ega ka iluväravad.

Mängu olulisim sündmus leidis aset 20. minutil, kui kohtunik Jose Argote näitas punast kaarti Peruu kaitsjale Carlos Zambranole. Zambrano oli palli puhtaks löönud ja tabas seejärel väljasirutatud jalaga Tšiili poolkaitsjat Charles Aranguizi selga. Argote hinnangul oli tegemist sihiliku toorutsemisega ja Peruu jäi protestidest hoolimata varakult ühemehelisse vähemusse. Peruulasi pahandas ka see, et mängu avaminutitel oli Zambrano sattunud rüselusse Tšiili supertähe Arturo Vidaliga, kes tõukas lõpetuseks Zambranot käega näkku, kuid kohtunik ei näidanud talle kaarti.

Pisut enne eemaldamist oli Peruu seejuures olnud lähedal avaväravale, kui Jefferson Farfani löök tabas posti. Kodumeeskond Tšiili suutis edu ära kasutada avapoolaja lõpus, kui 42. minutil saatis palli väravasse Eduardo Vargas. Eelnevalt oli Alexis Sanchezi tsenderdus tabanud posti ning õigel ajal õiges kohas olnud Vargas veeretas palli pehmelt üle joone.

Kohe teise poolaja alguses lõi Vargas iluvärava, mis jäeti suluseisu tõttu lugemata. 60. minutil tuli Peruu aga ootamatult mängu tagasi, kui Tšiili kaitsja Gary Medel üritas puhtaks lüüa Farfani tsenderdust, pall lendas aga oma väravasse. Peruu rõõm kestis siiski vaid loetud hetked, sest 64. minutil saatis Vargas väravasse suurepärase kauglöögi.

Korraldajamaa Tšiili jõudis turniiri 99-aastase ajaloo jooksul viiendat korda finaali, kus nende vastaseks on Argentina või Paraguay. Teine poolfinaal peetakse Eesti aja järgi ööl vastu homset. Seejuures on Tšiili seni kõik neli finaali kaotanud, sest 1955. aastal jäädi alla Argentinale ja aasta hiljem Uruguayle, 1979. aastal tuli tunnistada Paraguay ja 1987. aastal taas Uruguay paremust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles