Webber avalikustas Vetteli kohta kogu tõe: me ei tahtnud teineteist nähagi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Webber (vasakul) ja Sebastian Vettel.
Mark Webber (vasakul) ja Sebastian Vettel. Foto: SCANPIX

Võidusõitja Mark Webber avalikustas Austraalia telesaate «Australian Story» kogu tõe enda ja endise tiimikaaslase Sebastian Vetteli tülist. Webberi sõnul otsustas Red Bulli võistkond ühel hetkel hakata selgelt sakslast eelistama, mis lõi meeste omavahelistesse suhetesse kiilu.

Webber kerkis vormel-1 sarjas tiitlinõudlejaks 2010. aastal, võites mitu etappi. Hooaja esimesel poolel võidutses austraallane Hispaanias ja Monacos, asudes MM-sarja juhtima. Türgi etapil põrkasid Webber ja Vettel aga esikoha pärast võideldes kokku. Seejärel pääses Webber terve nahaga Valencias toimunud peadpööritavast avariist, kus enam kui 300 km/h kiirusel toimunud kokkupõrge Heikki Kovalaineni autoga lennutas tema vormeli turvapiiretesse.

Suurbritannia etapil avastas Webber, et Red Bull kruvis uuemad jupid Vetteli auto külge, kusjuures nii mõnigi neist keerati maha just Webberi autolt. «Olin äsja võitnud kaks etappi, juhtides stardist finišini. Siis saabub aga uus tagatiib ja see antakse teisele mehele. Ja tean kindlalt, et mehaanikud olid selle tõttu maruvihased. Fakt. Pole midagi parata, et hakkad siis mõtlema – tiimil on oma eelistus. Mina olin nende jaoks ilmselt vana krants, kes pidanuks olema sellise asjaga harjunud, teda oli aga vaja õnnelikumana hoida,» sõnas Webber saates.

Järgnenud hooajad olid Red Bullis pingelised, haripunkti jõudsid need pinged aga 2013. aasta Malaisia etapil, kus Vettel eiras meeskonna korraldust Webber mööda lasta ja võitis ise. «Võistkond oli kahtlemata pettunud. Käsu mittetäitmine näitas kõigile, kui hambutud nad on. Nad ei saanud meiega rajal hakkama ja asjad ei peaks nii käima,» meenutas Webber. «Olin Sebi peale maruvihane. Aga põhiküsimus oli – kuidas me üldse sellisesse olukorda sattusime?»

Webberi sõnul vabandas Vettel esmalt oma käitumise pärast, kuid muutis siis meelt. «Tulime poodiumilt ära, ta astus minu juurde ja ütles: «Peame rääkima, keerasin just asja p*rse, korralikult p*rse.» Ütlesin, et olgu peale, räägime, aga järgmisel nädalal. Ma ei tea, kellega ta Malaisia ja Hiina etappide vahel aru pidas, aga rääkisime siis Hiinas ja see rääkimine ei kulgenud hästi,» sõnas Webber.

«Ta ütles, et austab mind väga sõitjana, aga inimesena mitte eriti. Loomulikult mõjutas see meie suhteid. Oli aeg, kui me ei suutnud teineteist õieti nähagi. Red Bull pidi midagi muutma, nii et aitasin neil otsust langetada ja lahkusin,» kirjeldas toonase hooaja järel sportautode sarja siirdunud Webber raskeid aegu.

Ajapikku on austraallase ja sakslase suhted siiski taas paranenud. «Mõni klaas punast veini siin-seal ja vana vimm hakkab lahtuma,» lausus Webber. «Saame nüüd tegelikult päris hästi läbi, näiteks Monacos ajasime juttu ja oleme veel paar korda kokku saanud. On huvitav kuulata, kuidas tema toimunut nägi. Peame teineteisest kõvasti lugu. Ta ütles, et jah, nii läks, aga tagantjärgi targana soovime kõik, et oleksime asju teistmoodi ajanud. Nagu näha, on Sebi auhinnakapp kokkuvõttes võitja. Aga ma ei ole tema saavutuste üle sugugi kade,» sõnas Webber.

Vaata ja meenuta: Webberi ja Vetteli kurikuulus kokkupõrge 2010. aasta Türgi etapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles