NHLi tippmeeskond lõpetas salapärastel asjaoludel päevapealt tähtmängija lepingu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike Richards.
Mike Richards. Foto: SCANPIX

Viimase nelja aasta jooksul kahel korral jäähokiliiga NHLi meistriks kroonitud Los Angeles Kings teatas, et lõpetas päevapealt ründaja Mike Richardsi lepingu. Klubi sellise sammu täpsed  põhjused on aga endiselt salapärased.

Ametlikult teatas Kings vaid, et Richards rikkus tõsiselt sõlmitud lepingut, lisades, et rohkem kommentaare klubi praegu ei jaga. Mitu USA ja Kanada hokiajakirjanikku väidab, et kanadalane sattus piiri ületades mingisse intsidenti, kuid kellelgi pole täpsemaid andmeid, mis tegelikult juhtus või millisest piirist üldse jutt käib.

Kings oli seejuures pannud Richardsi juba pühapäeval müügilehele ning karjääri jooksul ka Philadelphia Flyersis kapteni rolli täitnud mehe teenete vastu ilmutasid kiirelt huvi nii Calgary Flames kui ka Edmonton Oilers. Richardsit sidus Kingsiga 12-aastane leping, millest oli järel veel viis aastat, ründaja keskpäraste esituste tõttu oli meeskond aga teatanud hiljuti valmisolekust tema lepingu allesjäänud aastad välja osta.

ESPNi väitel sai Kings Richardsi tegudest teada reedel, millal aga lepingu lõpetamise tinginud vahejuhtum aset leidis, pole siiani täpselt selge. 30-aastase Richardsi 69 miljoni dollari suurune leping pidanuks lõppema 2020. aastal, ühe hooaja eest teenis mees 5,75 miljonit dollarit.

Kuus hooaega Flyersis veetnud Richards valiti 2003. aastal drafti esimeses ringis, kuid NHLis pääses ta jääle esmakordselt 2005. aastal. Mainitud kuue aasta jooksul pääses ta kahel korral liiga tähtede meeskonda, kuid 2011. aastal vahetati mees Kingsi, kus ta pole tänaseni suutnud varasemate esituste väärilsit mängu näidata. Ajakirjanik Dan Gross kirjutas seejuures klubivahetuse ajal, et Flyers soovis Richardsist vabaneda, kuna mees pidutses liialt palju, Flyersi peamänedžer lükkas aga toona need jutud kindlasõnaliselt ümber.

Lisaks 2012. ja 2014. aastal Kingsiga Stnely karika võitmisele kuulus Richards ka 2010. aastal Kanada koondisesse, mis tuli Vancouveri talimängudel olümpiavõitjaks. Seitsme mänguga viskas Richards kaks väravat ja andis kolm söötu, tehes seejuures finaalmängus eeltöö Kanada avaväravale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles