Eesti jaht hoiab avamerepurjetamise MMil kolmandat kohta

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaht Sugar 2.
Jaht Sugar 2. Foto: KSSS

Eile Hispaanias Barcelonas alanud avamerepurjetamise ORC maailmameistrivõistlustel on Eesti jaht Sugar 2 suurepärasel kolmandal kohal.

Avapäeval toimus vastutuule-allatuule rajal kaks tihedas konkurentsis kulgenud võistlussõitu. Kapten Ott Kikkase käe all ning Sandro Montefusco roolimisel ORC C grupis võistlev 2013. aasta ORC Euroopa meister Sugar 2 (PJK) alustas tiitlivõistlusi 10. tulemusega, kuid juba järgmises sõidus õnnestus meeskonnal võtta korrigeeritud ajas 49-sekundilise eduga võit. Kokkuvõttes on tiim hetkel kolmans itaallaste Low Noise II ja hispaanlaste Solventise järel.

ORC B grupis hoiab võistlust 10. ja 16. kohaga alustanud jaht Le Coq Hardi (PJK) Aivar Tuulbergi juhtimisel 12. positsiooni. Liidriks on hispaanlased jahil Pez de Abril.

Regatil võistleb kolmes grupis (ORC A, ORC B ja ORC C) kokku 98 meeskonda 22 riigist. Maailmameistrid selguvad laupäeval, 4. juulil.

Regati kodulehekülg ja tulemused: http://www.barcelonaorcworlds2015.com/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles