Eesti kergejõustikukoondis võistleb Kadriorus U23 EM-il 20-liikmelisena

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U23 kergejõustikukoondis.
Eesti U23 kergejõustikukoondis. Foto: Marko Mumm

Eesti Kergejõustikuliidu juhatus kinnitas koondise järgmisel neljapäeval Tallinnas Kadrioru Staadionil algavatele Euroopa U23 meistrivõistlustele. Koondisesse pääses 20 sportlast, kes võistlevad kokku 21 alal.

Eesti Kergejõustikuliidu saavutusspordi juhi Marko Aleksejevi sõnul lähevad kõik koondislased U23 EM-ile eesmärgiga teha sellel tiitlivõistlusel oma senise karjääri parim sooritus. «Need on sportlased, kes on noorteklassist väljumas ning täiskasvanute hulka astumas. Noorsoo vanuserühm on oluline vahelüli enne täiskasvanute klassi üleminekut. Igaühe isiklike ponnistuste kõrval on oluline, et koondises on kümmekond sportlast, kes võiksid pääseda ka finaalvõistlusele ning paar-kolm sportlast, kellel on publiku marulise kaasaelamise toel võimalus sekkuda medalikonkurentsi,» märkis Aleksejev.

Aleksejev lubas, et U23 EM-il näeme Eesti kergejõustiku ühe paraadala – mitmevõistluse – tuleviku etteastet. «Need on need tegijad, kes hakkavad juba lähema paari aasta jooksul koondise kohta taotlema ja toovad Eesti Euroopa mitmevõistluse superliigas mõõnast välja. Nii et Euroopa U23 meistrivõistlused on unikaalne võimalus olla Kadrioru Staadionil tunnistajaks tulevikutippude otsustavatele sammudele noorteklassist välja,» ütles Aleksejev.

Kodusel tiitlivõistlusel esindavad Eestit: 

Mehed: Sten Ütsmüts (400 m), Keiso Pedriks (110m tj), Andi Noot (1500 m), Karl Koha (kuulitõuge), John-Caspar Jaanus (kettaheide) ning kümnevõistlejad Janek Õiglane, Kristjan Rosenberg ja Markus Leemet. Sealjuures käiski tihedaim rebimine koondisesse just kümnevõistlejate seas, kus normitäitjaid oli koguni kuus.

Naised: Laura-Maria Oja (100 m tj), Heleene Tambet (10 000 m), Keiti Mets (3000 m tak), Merli Ilves (kõrgushüpe), Getter-Marie Lemberg (teivashüpe), Kaia Soosaar (kaugushüpe), Tähti Alver (kaugus- ja kolmikhüpe), Kätlin Piirimäe (kuulitõuge), Kätlin Tõllasson (kettaheide), Ksenia Safonova (vasaraheide), Mari-Liis Tulev (odavise) ja Grete Šadeiko (seitsmevõistlus).

Viiendat aastat käivast Utilitas U23 järelkasvutiimist pääses koondisesse kolmest võimalikust kandidaadist kaks sportlast: kuulitõukaja Kätlin Piirimäe ja kümnevõistleja Janek Õiglane. Energiakontserni Utilitas nõukogu esimehe Kristjan Rahu on järelkasvutiimi eesmärk tagada talentidele võimalikult muretu ettevalmistus seega läinud osaliselt juba korda. «Utilitase tiimiliikmetel on U23 EM-il õnnestumisteks head šansid ning soovime nii neile kui ka kogu Eesti rahvuskoondisele tiitlivõistlusteks rahulikku närvi ja palju edu,» lausus Rahu.

Ühe suurema üllatusena jäi koondisest välja Utilitase järelkasvutiimi liige kümnevõistleja Taavi Tšernjavski, kelle lükkas nädala eest püstitatud uue isikliku rekordiga koondisest välja Rosenberg. Normitäitjatest ei pääsenud koondisesse veel kümnevõistleja Rauno Liitmäe. Samuti jääb U23 EM-ist eemale Karl-Robert Saluri, kes kvalifitseerus nii kümnevõistluses kui ka 100 m jooksus, kuid on paraku vigastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles