Kati Ojaloo: vasaraheide on väga äge ala

Laura Kalam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Ojaloo.
Kati Ojaloo. Foto: Tairo Lutter

Tänavu vasaraheite Eesti rekordi 67.26 peale viinud Kati Ojaloo sõidab täna Lõuna-Koreasse universiaadile. Oma minimaalseks eesmärgiks on ta seadnud finaalikoha.

Hallistest pärit Kati Ojaloo alustas oma sporditeed 4. klassis, kui ta hakkas kooli spordiringis käima. Halliste kooli tagasihoidlikud tingimused ja head tulemused spordipäevadel viisid Ojaloo aga üsna pea Viljandi spordikooli. Toona 13-aastase tüdrukuna asus ta treenima Milvi Varese käe all. Mitmevõistluses hakkas Ojaloo häid tulemusi näitama just heitealadel ja nii pühendus ta aina enam kettaheitele. «Esindasin Eesti koondist kettaheites isegi noorte olümpial ja siis tuli Jarmo Pöyry, kes ütles, et proovi vasarat,» sõnas Ojaloo, kes hakkas 18-aastaselt soomlase käe all vasaraheidet harjutama. Varem oli ta vasarat käes hoidnud vaid võistlustel, et klubile punkte tuua. Ojaloo tunnistas, et pelgas vasaraheidet, sest see pole just kõige populaarsem ja tuntum ala. 19-aastaselt hakkasid ta tulemused paranema ja purustatud sai ka Viljandimaa rekord. Nii jäi kettaheide tagaplaanile ja Ojaloo pühendus ainult vasaraheitele ning muutis selle ala suhtes ka meelt: «Vasaraheide on väga äge!»

Praegu õpib Ojaloo Tallinna Tehnikaülikoolis hajaenergeetikat ja töötab Tallinna laenukontoris klienditeenindajana. Graafiku paikapanemine pole Ojaloo sõnul aga keeruline: «Käin tööl siis, kui mul kooli pole», lisades, et magistriastmes on kool olnud paindlik. «Sain kaks korda nädalas käia tööl ja kolm korda nädalas koolis ja sinna vahele siis trennid juurde,» sõnas ta. Kevadel magistriastme lõpetama pidanud Ojaloo lükkas oma lõputöö aga poole aasta võrra edasi: «Praegu olen sporti panustanud nii palju eri ressursse ja arvasin, et ei ole mõtet magistritööd ülekäe teha,» lausus Eesti rekordiomanik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles