Ben Affleck tahab hakata FIFA suurskandaalist filmi väntama

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Sepp Blatter (keskel), Chuck Blazer (vasakul) ja Franz Beckenbauer.
FIFA president Sepp Blatter (keskel), Chuck Blazer (vasakul) ja Franz Beckenbauer. Foto: SCANPIX

Hollywood on ilmutanud üles huvi vändata Rahvusvahelist Jalgpalli Liitu (FIFAt) tabanud skandaalidest film.

Linateose produtsendiks on Ben Affleck ja lavastajaks Gavin O’Connor, kelle käe all on muuhulgas valminud näiteks spordidraama «Sõdalane», kus peaosi mängisid Tom Hardy, Joel Edgerton ja Jenifer Morrison. Nick Nolte pälvis filmis tehtud osa eest parima meeskõrvalosa kategoorias Oscari-nominatsiooni.

Film keskenduks FIFA juhtkonna endisele liikmele Chuck Blazerile, kes tegutses FIFA täitevkomitee liikmena aastatel 1996-2013. Lisaks oli ameeriklane aastatel 1990-2011 Põhja-ja Kesk-Ameerika ning Kariibi mere saarte alaliidu (CONCACAFi) juht. Samuti oli Blazer FIFA peasekretär.

70-aastane Blazer on tunnistanud, et võttis 1998. ja 2010. aasta MM-turniiride korraldusõiguse määramise eest vastu meelehead. Tõsielul põhineva mängufilmi stsenaariumi kirjutaks Anthony Tambakis, kes oli samuti tegev «Sõdalase» käsikirja valmimise juures.

FIFA väntas ka ise hiljuti organisatsiooni ajaloost filmi, kus pikaajalist presidenti Sepp Blatterit kehastas Tim Roth. Paraku tuli film kinolinadele vahetult pärast suuri skandaale ning 20 miljonit eurot maksma läinud linateos teenis The Hollywood Reporteri väitel USAs avanädalavahetusega naeruväärsed 918 dollarit, püstitades ühtlasi kõigi aegade rekordi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles