Red Bulli lahkumine viiks vormel-1 uuesti laineharjale?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bull ähvardab vormel-1 sarjast lahkuda
Red Bull ähvardab vormel-1 sarjast lahkuda Foto: SCANPIX

Force India vormelimeeskonna juhtide hulka kuuluv Bob Fernley avaldas arvamust, et Red Bulli plaan vormel-1 sarjast lahkuda võib kuningliku võidukihutamise taas tõusuteele viia.

Viimasel ajal on vormel-1 saanud kõvasti kriitikat ning pea kõik asjaosalised ja fännid nõuavad reforme, mis muudaks võistlust põnevamaks ja kaasahaaravamaks. Fernley meenutas, et 2008. ja 2009. aastal, kui sarjast lahkusid Honda, Toyota ja BMW meeskonnad, suudeti teha vajalikke otsusi ning asjad hakkasid taas paremuse poole liikuma.  

Nüüd on sarjast lahkumisega ähvardanud selle sajandi üks edukamaid meeskondi Red Bull.

«Kui Honda ja BMW lahkusid, siis hakkasime tegema õigeid asju,» meenutas Fernley, kelle sõnul omas omamoodi positiivset mõju ka toona alanud majanduskriis. «Pärast neid muutusi nägime mõne aja jooksul viimaste aastate parimaid võidusõite. Praegu peaks ilmselt midagi sarnast juhtuma, et taas positiivseid muutusi läbi viia. Ainult suured asjad toovad laua taha inimesi, kes tahavad probleeme lahendada, mitte ainult endale kasu teenida.»

Tänavuse Austria GP eel teatas Red Bulli omanik Dietrich Mateschitz, et kaalub tõsiselt vormel-1 sarjast lahkumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles