Mo Farah: olen 100% puhas

Laura Kalam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mo Farah.
Mo Farah. Foto: SCANPIX

Kahekordne olümpiavõitja Mo Farah ütles pärast treener Alberto Salazari dopinguskandaali sattumist, et on 100% puhas.

Suurbritannia Antidoping (Ukad) ja USA Antidopingu Agentuuri (USADA) uurivad kuulsa jooksutreeneri Alberto Salazari seotust dopinguga. Nimelt olevat ta 2002. aastal dopingut andnud USA pikamaajooksjale Galen Ruppile, kes 2012. aasta Londoni OMil võitis 10 000 m jooksus hõbemedali. «Need on vaid väited. Kui see tõesti tõeks osutub, siis ma olen esimene inimene, kes Salazari juurest lahkub,» ütles Farah ja lisas BBC vahendusel, et esmalt tuleb tõde välja selgitada. 

«Ma töötan iga päev ja mu keha läbib põrgu. Aastast vähemalt seitse kuud olen oma perest eemal. See tõesti tapab mind » sõnas Farah, kelle arvates on tema seotus dopinguga ülekohtune. «Kui te arvate, et ma olen midagi tarvitanud, siis tõestage seda. Kui ei ole, siis jätke mind rahule, laske mul oma riiki esindada ja inimestel minu üle uhkust tunda,» lausus Ruppi treeningpartner Farah. 

«Ma tahan, et inimesed teaksid, et ma olen 100 % puhas ja ma ei ole tarvitanud keelatud aineid. Ma kasutan ainult astmarohtu ja seda juba lapsest saati,» ütles Farah, kes on alates 2008. aastast käinu dopingu kontrollis 148 korral. Kõikidel juhtudel on test olnud negatiivne. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles