Red Bulli boss: elektrivormelid ei saa kunagi F1 vastu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-vormelite sari.
E-vormelite sari. Foto: SCANPIX

Möödunud nädalavahetusel lõppes vormel-E sarja avahooaeg ning selle järel on vormeliringkondades olnud teemaks tulevikuvõimalus, et elektrivormelid mööduvad populaarsuses F1 sarjast. Kuninglikus võidusõidusarjas osaleva Red Bulli meeskonna juht Christian Horner kommenteeris neid väiteid ja teatas, et see pole võimalik.

Elektrivormelite ja F1 sarja populaarsuse arutelule pani aluse Richard Branson. «Nelja-viie aasta pärast möödub vormel-E vaatajanumbrite poolest vormel 1st ning aja jooksul jätab kõik säästliku energiaga seonduv ülejäänud ärid varju. Vormel 1 sarjale jääb endiselt oma koht, kuid nägime juba esimesel hooajal, et vormel-E tiimi ülalpidamine on vormel 1 tiimist märksa lihtsam,» sõnas Branson möödunud nädalavahetusel viimase vormel-E sarja etapi järel.

Horner andis aga Bransonile vastulöögi ja teatas nii: «Vaatasin pühapäeval vormel-E etappi ja mulle tundus, et see on rohkem GP3 sarja konkurent. See pole üldse F1-ga võrreldav, autod tundusid aeglased. Ma ei taha vormel-E sarja kritiseerida - leian, et nad on teinud head tööd, et jõuda sinnamaale - , aga neid ei saa siiski võrrelda vormel-1 sarjaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles