Korvpallis ühtse süsteemi loomine tekitab pingeid

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meistril Tartu Rockil on uues eurosarjas koht olemas.
Eesti meistril Tartu Rockil on uues eurosarjas koht olemas. Foto: Tairo Lutter

Korvpallikoondised on juba aastaid harjunud kogunema suviti, et enne klubihooaja algust pidada ära valikmängud. Tulevikus soovib FIBA Euroopa valikmänge pidama hakata aga klubihooaja keskel, nagu tehakse jalgpallis või tehti kuni 2003. aasta EM-valiksarjani ka korvpallis. Selleks muudatuseks on vaja aga suuremat kontrolli klubimaastikul toimuva üle. Viimases on valitsev organisatsioon Euroopa Korvpalliliigade Liit ULEB, kes ei taha klubihooaja keskel peetavatest koondisemängudest midagi kuulda, kuna nende sõnul on mängukalender niigi tihe.

FIBA Euroopa tuli seetõttu sel nädalal välja plaaniga luua uus eurosari, mis liidaks nende haldusalasse kuuluva Eurochallenge’i (tugevuselt kolmas klubisari) ja ULEBi egiidi all tegutseva EuroCupi (tugevuselt teine eurosari).  Sarja kohta saab täpsemalt teada 3. juulil, kui oodatakse eelregistreeritud klubide nimekirja ja välja tulevad ka sarja juhendid. 17. juuliks tahetakse edasise suhtes saada aga lõplikku selgust. Kuna ULEB avaldas aga sel nädalal omakorda EuroCupil osalevate klubide nimekirja, siis pole lootust rahumeelseks kokkuleppeks kahe organisatsiooni vahel.

ULEBi avaldas nimekirja 36 klubist, kes hakkavad mängima EuroCupil. Lisaks nimetati ka 24 meeskonda, kes pallivad tuleval hooajal nende hallatavas Euroopa korvpalli kõige tugevamas klubisarjas Euroliigas. FIBA Euroopa aga teatas, et nende planeeritavas sarjas hakkaksid mängima koguni 100 klubi 40 riigist, alagrupiturniirile pääseksid lõpuks 64 tiimi ja need jagatakse neljaliikmelistesse alagruppidesse. Viimaseid arve pole aga FIBA-l võimalik kuidagi kokku saada, kui EuroCupil üles antud klubid jätkavad seal mängimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles