Video ja galerii: lisaminutite draama kukutas Inglismaa MMil konkurentsist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kanadas toimuval jalgpalli naiste MMil on teine finalist Jaapan, kes alistas dramaatiliselt lõppenud poolfinaalmängus Inglismaa 2:1.

Tiitlikaitsja Jaapan asus kohtumist 33. minutil juhtima, kui kaitsja Claire Rafferty kukutas napilt väljaspool karistusala Saori Ariyoshi, ent Uus-Meremaa kohtunik Anna-Marie Keighley näitas penaltipunktile ja Aya Miyama realiseeris kindlalt 11 meetri karistuslöögi. 40. minutil tegi väljakukohtunik Keighley aga Inglismaale vastukingituse, kui määras Steph Houghtoni vastu tehtud vea eest äärmiselt pehme penalti.

Ka Fara Williams ei eksinud 11 meetri löögil ning teist poolaega valitses juba Inglismaa - nii Rafferty kui ka Toni Duggani löögid tabasid latti. Kohtumise lõpplahendus saabus ootamatul moel teisel lisaminutil, kui Inglismaa kaitsja Laura Bassett üritas vahelt lõigata jaapanlannade tsenderdust. Pall lendas aga kõrge kaarega üle väravavahi Karen Bardsley pea ja maandus latipõrkest Inglismaa väravas.

Jaapan kohtub pühapäeval peetavas finaalis USAga, kes alistas eile esimeses poolfinaalis 2:0 Saksamaa. Samad naiskonnad kohtusid ka nelja aasta eest Frankfurtis peetud finaalis, siis jäi 2:2 lõppenud normaal- ja lisaaja järel penaltiseerias 3:1 peale Jaapan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles