NBA tänavuse finalisti põhimängija sõlmis vägeva uue lepingu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Love.
Kevin Love. Foto: SCANPIX

Lõppenud hooajal NBA finaali jõudnud, kuid seal mängudega 2:4 Golden State Warriorsile kaotanud Cleveland Cavaliersi ääremängija Kevin Love teatas, et sõlmis klubiga viie aasta ja 110 miljoni dollari suuruse lepingupikenduse.

Love’ist sai juuni lõpus vabaagent, kuid enda sõnul ei hakanud ta teiste klubide lepingupakkumisi isegi kuulama. «Mul on kolm eesmärki – õnn, võitmine ja raha. Ning Clevelandis on mul võimalus saada kõik kolm,» vahendab ESPN ääremängija sõnu.

Tänavu sai Love play-off’ides kaasa teha vaid neljas kohtumises, sest vigastas avaringi 4:0 võiduseeria viimases mängus Boston Celticsi vastu õlga ja pidi käima operatsioonil, millest taastumine võtab klubi hinnangul aega neli kuni kuus kuud. Mullu Minnesota Timberwolvesist Cavaliersi kolinud 26-aastane Love kogus põhiturniiri jooksul keskmiselt mängus 16,4 punkti ja võttis 9,7 lauapalli. Võrreldes Timberwolvesis veedetud hooaegadega on mõlemad tema karjääri viimase viie aasta kõige tagasihoidlikumad tulemused.

Tänavu idakonverentsi poolfinaali jõudnud, ent seal Atlanta Hawksile kaotanud Washington Wizardsi ridades lahkus vaid ühe aasta järel Paul Pierce. Paari päeva eest vabaagendi staatusesse jõudnud 37-aastane veteran Pierce sõlmis kolmeaastase lepingu kodulinna klubi Los Angeles Clippersiga. Los Angeleses üles kasvanud ja Inglewoodi keskkoolis käinud Pierce saab Clippersis taas kokku peatreeneri Doc Riversiga, kelle käe all ta võitis 2008. aastal Boston Celticsis oma karjääri seni ainsa NBA tiitli ning krooniti ka finaalseeria parimaks mängijaks.

Uue lepinguga USA meedia andmetel 10,5 miljonit dollarit teeniv Pierce viskas lõppenud hooajal Wizardsi eest keskmiselt 11,9 punkti ja võttis neli lauapalli. Pierce’i jaoks on tegu viimase kolme hooaja jooksul juba kolmanda klubiga, sest enne Wizardsiga liitumist veetis ta aasta ka Brooklyn Netsi ridades. Enne seda oli Pierce kandnud 15 aastat Celticsi särki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles