Hollandi ründaja: ManU üritab van Persiet salaja türklastele maha müüa

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi ründaja Robin van Persie.
Manchester Unitedi ründaja Robin van Persie. Foto: SCANPIX

Hollandi jalgpallikoondise endise ründaja Pierre van Hooijdonki väitel üritab Manchester United ründajat Robin van Persiet viimase selja taga Türki müüa.

31-aastase van Persie leping Unitediga lõpeb algava hooaja järel ning klubi soovib tema müügist veel üht-teist teenida. Sestap üritatigi van Hooijdonki sõnul juba jaanuaris jõuda kokkuleppele Türgi klubi Fenerbahcega, seda aga mängijaga konsulteerimata.

«United asus juba jaanuaris maad kuulama – agendid otsisid suuri klubisid, kes oleksid valmis van Persie eest korraliku summa välja käima,» märkis van Hooijdonk, kes on ka ise varem Fenerbahces mänginud ning tunneb klubi telgitaguseid hästi. «Istanbulis makstakse muidugi korralikku palka ja elu on mõnus, aga see pole siiski mõni Euroopa suurliiga,» lisas väljaande Voetbal International kolumnistina töötav eksründaja, kelle sõnul vajab van Persie enne tuleval suvel peetavat Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri ennekõike korralikku mängupraktikat, sest see võib jääda tema viimaseks suurturniiriks.

«Ta on raskes seisus – avalikkusele räägib ta, et on Unitedis kõigega rahul, aga sisimas tunneb, et temast soovitakse vabaneda. Mõni Inglismaa, Hispaania või Saksamaa suurklubi oleks kahtlemata Türgist ahvatlevam variant, aga mängija ei saa midagi teha, kui klubid tema selja taga kokkuleppe sõlmivad,» kirjutas van Hooijdonk oma loos. «Siis oled sa praktiliselt sunnitud klubi vahetama.»

Lisaks avaldas van Hooijdonk arvamust, et van Persie ja Unitedi peatreeneri Louis van Gaali suhted pole enam sama soojad kui Hollandi koondises. «Soovitaksin Robinil juba sel suvel Unitedist lahkuda. Kõik märgid näitavad, et klubi tahab teda müüa, seega oleks targem õigel ajal ise ära minna.»

Kolm aastat tagasi Londoni Arsenalist üllatuslikult Unitedisse siirdunud van Persie lõi esimesel hooajal 26 liigaväravat ja vedas Unitedi meistritiitlini, kuid on kahel järgmisel hooajal olnud hädas vigastustega ning piirdunud vastavalt 12 ja 10 tabamusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles