Tänak pakkus elamuse, Kauri tüdruksõber üllatuse

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Ott Tänak saab 2013. aastal kihutada juba Eestis toimuval MM-rallil.
Kas Ott Tänak saab 2013. aastal kihutada juba Eestis toimuval MM-rallil. Foto: Ray Põder

Saaremaa ralli avapäeva järel juhib küll Subaru WRCga sõitev norralane Mats Ötsberg, kuid publikule pakkus ilmselt suurima elamuse Ford Fiesta Super-2000 autoga kihutav kohalik mees Ott Tänak.



Eesti autoralli praegune kuumim nimi Tänak asub üldarvestuses kolmandal kohal, kaotades Ötsbergile kõigest 2,7 sekundit, Ford Focus WRCga kihutav Georg Gross edestab aga Tänakut vaid 0,2 sekundit. Tõeliseks kihutamiseks läheb alles täna.

«Tänased kiiruskatsed olid sellele autole sobilikud,» tõdes Tänak eile õhtul. «Laupäeval on palju pikki sirgeid, kus masin läheb piirajasse. Super-2000 auto lõppkiirus jääb WRC-le kõvasti alla. Võrreldes N-rühma masinatega on see aga tõeline ralliauto.»

Tänaku käsutuses on MM-Motospordi Soomest pärit partneri käest saadud auto. Sama sõidukit proovis ta ka paar nädalat tagasi Soome meistrivõistluste etapil, ent toona jäi hea tulemus saavutamata. Saaremaal on uus võimalus ning Tänaku esitust on tulnud jälgima ka soomlasest autoomanik. Eile tiirutas ta Saaremaal helikopteriga ühelt kiiruskatselt teisele ja jälgis tähelepanelikult Tänaku tegemisi.

Ötsbergi sõnul kulges avapäev hästi. Kahel esimesel kiiruskatsel võitles ta lahtisest kruusast tekkinud libedusega, linnakatse asfaldil kihutas ta aga kruusarehvidega. «Kahe kilomeetri jaoks polnud mõtet asfaldirehve kaasa võtta,» põhjendas ta.

Gross loodab aga täna anda norralasele tõelise lahingu. Oma avapäeva sõitu hindas ta korralikuks. «Tegelikult on hea, et Ötsberg jäi meie ette, see muudab sõidujälje veidi puhtamaks,» vaatas ta laupäevaste kiiruskatsete suunas.  

Vahva üllatuse osaliseks sai avapäeva järel üldarvestuses kuuendal kohal olev Egon Kaur. Eile Kuressaare linnatänavatel sõidetud kolmanda kiiruskatse finišis astus õhtupimeduses tema auto juurde kena tütarlaps ja palus autogrammi. Tegemist oli Kauri suurima fänni – tüdruksõbraga.

«Õpingute tõttu ei pidanud ma siia sõitma, aga mõtlesin Egonit üllatada,» rääkis neiu ralliraadios. Üllatus oli igatahes ehe – eetris oli kuulda Kauri meeldivat kohmetust.

Lähedaste tugi kulub Kaurile marjaks ära, võitleb ta ju Margus Remmakuga suure N-rühma Eesti meistritiitli eest. Saaremaa rallile kolmepunktilise eduga startinud Kauri jaoks möödus esimene päev hästi. Ta edestab Remmakut ja liigub hooaja suure eesmärgi täitumise suunas.

Täna sõidetakse Saaremaa rallil 11 kiiruskatset. Autod jõuavad finišisse õhtul poole seitsmeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles