Treeningul kukkunud Grete Gaim läheb lõikusele

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Gaim.
Grete Gaim. Foto: Erakogu

Eesti laskesuusatamise koondise liige Grete Gaim andis hiljuti sotsiaalmeedia vahendusel teada, et temaga on juhtunud õnnetus, mille tagajärjel on viga saanud tema käsi. Nüüdseks on Gaim kohtunud ka Eesti arstidega ning esialgse hinnangu järgi on käe liikumine piiratud kaheksa nädalat.

«Õnnetus juhtus Itaalias Frassinoros pühapäeval, 28. juunil, kui tegin maastikurattaga eesootavaks võistluseks trenni. Halva juhuse tõttu kukkusin ning vigastasin rannet. Haiglas käies selgus, et randmes on luumurd ning käele pandi toestav tugi. Jõudes tagasi Eestisse tehti käest korduspilt ja selgus, et tegu on kodarluu murruga ning randmepiirkonna sidemete vigastusega, mille parim ravi on operatiivne ehk lõikus,» rääkis Gaim biathlon.ee vahendusel.

«Lõikuse järgselt pannakse käele kipstugi, mille eemaldamise järgselt on võimalik alustada taastusraviga. Esialgse hinnangu järgi on käe liikumine on piiratud kaheksa nädalat. Kuna praegu on tegemist ettevalmistava perioodiga ning peamine rõhk on üldfüüsilistel treeningutel, siis hooaja üldine ettevalmistus vigastuse tõttu ei kannata. Koos treeneri, arsti ja füsioterapeudiga koostame personaalse treeningplaani, mis arvestab sellega, et viga saanud piirkond liigset koormust ei saaks. Lasketreeningutega saan arsti sõnul taas alustada loodetavasti pärast kipsi eemaldamist,» lisas ta veel.

Koondise järgmine laager on plaanis juba järgmisel nädalal Otepääl ning sellest võtab kohendatud treeningplaani alusel osa ka Gaim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles