Flora ja Kalju alustasid Euroopa liigat võiduga, Sillamäele väärt viik

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul peeti esimese kvalifikatsiooniringi mängud jalgpalli Euroopa Liigas, kus Eestit esindavad FC Flora, Nõmme Kalju ja Sillamäe Kalev. Flora võitis koduväljakul Maksim Gussevi väravast 1:0 Rabotnički meeskonda ning Nõmme Kalju oli sama seisuga võõrsil üle Aktobest. Nõmmekate võiduvärava lõi Ats Purje.

Sillamäe Kalev sai Rakveres toimunud kohtumises kirja aga väärt 1:1 viigi Spliti Hajduki vastu. Külalised läksid küll mängu juhtima juba 6. minutil, kui penalti realiseeris Mijo Caktas, kuid avapoolaja lõpu eel Kõrõlo Silitš viigistas.

Flora - Rabotnicki 1:0

Aktobe - Kalju 0:1

Sillamäe - Hajduk 1:1

-

Flora algkoosseis: Toom, Jääger, Jürgenson, Kams, Baranov, Frolov, Šlein, Logua, Alliku, Sappinen, Gussev

 
 
-

Sillamäe algkoosseis: Starodubtsev, Tšeminava, Dudarev, Šišov, Cinikas, Vnukov, Silitš, Toomet, Tjapkin, Kvassov, Russo

 
 
-

Kalju algkoosseis pole uefa.com-i portaali veel ilmunud

 
 
-

Uefa.com avaldas üsna kummalisel moel ka Kalju algkoosseisu: Unknown Player, Teleš, Bärengrub, Jorge Rodrigues, Kallaste, Dmitrijev, Vunk, Ainsalu, Wakui, Purje, Kimbaloula.

Seda nimekirja ei tasu siiski tõsiselt võtta, kuna näiteks Vunk ja Ainsalu Kalju ridadesse enam ei kuulu.

 
 
-

Flora ja Kalju mängud on alanud. Sillamäe alustab poole tunni pärast

 
 
-

20 minuti järel pole ei Flora ega Kalju mängus veel skoori avatud

 
 
-

Algas ka Sillamäe mäng. Flora ja Kalju kohtumistes pole endiselt skoori avatud

 
 
0:1

Spliti meeskond läheb juba kuuendal minutil Sillamäe vastu juhtima, peanlti realiseerib Caktas

 
 
-

Flora ja Kalju mängudes avapoolajal väravani ei jõutud, nii Lillekülas kui Kasahstanis on seis 0:0

 
 
-

Konstantin Vassiljevi koduklubi Jagiellonia võitis Karol Swiderski viimase minuti tabamusest võõral väljakul 1:0 Kruoja meeskonda. Vassiljev kuulus algkoosseisu ja vahetati puhkama 64. minutil

 
 
-

Lillekülas ja Kasahstanis algas teine poolaeg, seisud 0:0

 
 
1:1

Sillamäe Kalev suudab Rakveres mänguseisu viigistada. Värava autor Silitš

 
 
1:0

Flora läheb Gussevi väravast juhtima! Kams annab hea tsenderduse ning Gussev lööb palli peaga kindlalt võrku

 
 
-

Sillamäe ja Spliti mängu avapoolaeg lõppeb 1:1 viigiga

 
 
0:1

Vägev! Nõmme Kalju asub võõral väljakul Aktobe vastu juhtima! Kimbaloula söödab, Purje lööb palli väravasse

 
 
-

Mõned minutit pärast Kalju väravat jääb Aktobe väljakul vähemusse, kuna punase kaardi teenib Pokatilov

 
 
1:0

LILLEKÜLAS MÄNG LÕPPENUD! FLORA ALUSTAB EUROSARJA 1:0 VÕIDUGA

 
 
0:1

NÕMME KALJU SAABKI VÕÕRALt VÄLJAKULT KIRJA ÜLIVÄÄRTUSLIKU 1:0 VÕIDU! SUPER!

 
 
-

Rakveres mängitud 70 minutit, seis endiselt 1:1

 
 
1:1

SILLAMÄE VÕITLEB HAJDUKI VASTU VÄLJA 1:1 VIIGI!

 
 

Enne mänge:

Flora-Rabotnički (avamäng kell 19.00 Lilleküla staadionil)

Eesti mullune pronksimeeskond Flora on avaringis vastamisi Makedoonia kõrgliigas teise koha saanud FK Rabotničkiga. Vastaste näol on tegu neljakordse Makedoonia meistriga, viimati võideti tiitel 2014. aastal. Eurosarjades on järjepidevalt osaletud alates 2006. aastast ning seda üsna edukalt, erinevalt Florast, kes on eurosarjades võitnud 42 peetud mängust vaid kolm ning avaringist edasi pääsenud ainult korra. Rabotnicki parimad eurohooajad pärinevad 2007. aastast, kui jõuti Meistrite liiga kolmandasse kvalifikatsiooniringi ja seejärel vannuti UEFA karikasarjas alla Baselile, ning 2012. aastast, kui jõuti välja Euroopa liiga eelringi, kus tuli tunnistada Rooma Lazio paremust. Selsamal 2012. aastal alistati seejuures avaringis kahe mängu kokkuvõttes kindlalt 7:1 Narva Trans.

Aktobe-Kalju (avamäng kell 19.00 Aktobe kodustaadionil Kasahstanis)

Premium Liigas mullu neljandaks jäänud ja alles tänavu mais karikavõiduga eurosarja pääsme lunastanud Kalju on Euroopas varem mänginud viiel hooajal ning neist meeldejäävaim oli 2014. aasta, kui Meistrite liigas näidati koht kätte Soome suurklubile HJK-le. Mullu alistati Euroopa liigas esmalt Reykjaviki Fram Islandilt ja võideti seejärel ka avakohtumine tugeva Poola klubi Poznani Lechi vastu, kuid langeti kahe mängu kokkuvõttes konkurentsist. Seekordne vastane Aktobe on Kasahstani mullune hõbe ja tunamullune meister, tänavu hoitakse samuti koduliigas esikohta. Kasahstani mesitriks on tuldud viis korda ja eurosarjas mängitud tosinal korral, näiteks mullu vannuti Meistrite liigas kahe mängu kokkuvõttes napilt alla Bukaresti Steauale ning seejärel Euroopa liiga play-offis Varssavi Legiale. Euroopa liigas on Aktobe pääsenud play-offi ehk alagrupiturniirist sammu kaugusele veel ka 2010., 2011. ja 2013. aastal, kuid kaotanud seal vastavalt Dortmundi Borussiale, AZ Alkmaarile ja Kiievi Dinamole.

Sillamäe Kalev - Spliti Hajduk (avamäng kell 19.30 Rakvere staadionil)

Mullune hõbedameeskond Sillamäe osaleb eurosarjas alles kolmandat korda. Mullu alistati esmalt kahe mängu kokkuvõttes lisaaja järel Espoo Honka, kuid vannuti siis kindlalt alla Venemaa tippklubile FK Krasnodarile. Horvaatia meistriliigas eelmisel hooajal kolmandana lõpetanud Hajduk on kuuekordne Horvaatia meister - tõsi, viimane tiitel tuli nende auhinnakappi 2005. aastal. Meistrite liiga ja selle eelkäija Meistrite karikasarja ajaloos on kolm korda rühitud koguni veerandfinaali, kus jäädi 1976. aastal alla PSV-le, 1980. aastal HSV-le ja 1995. aastal Amsterdami Ajaxile. UEFA karikasarjas jõuti aga 1984. aastal poolfinaali, kus tuli kahe mängu kokkuvõttes tunnistada Tottenhami Hotspuri paremust. Mullu jäädi Euroopa liiga play-off-faasis napilt alla sarja hilisemale finalistile Dnipropetrovski Dniprole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles