WRC-sarja võib peagi tabada valus tagasilöök

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastatel 2004-2012 võitis Sebastien Loeb (paremal) Citroeni roolis kõik MM-tiitlid.
Aastatel 2004-2012 võitis Sebastien Loeb (paremal) Citroeni roolis kõik MM-tiitlid. Foto: SCANPIX

Citroen teatas, et 2017. aastal loobuvad nad ühes suures võidusõidusarjas osalemisest. Hetkel pole veel teada, kas löögi saab enda peale Citroeni WRC või WTCC meeskond.

Citroen liitus WRCga 2000. aastal ning alates sellest ajast on võidetud 18 individuaalset või võistkondlikku MM-tiitlit. WTCC-sarjas ollakse samuti hetkel täielikus tipus ning viimase 18 kuu jooksul on sarja domineeritud.

«2016. aastal osaleme mõlemas sarjas,» teatas Citroeni tegevjuht Linda Jackson. «Kinnitan, et vaatame veel oma otsuseid üle ning 2017. aastaks pole veel midagi kindlat. Kuid siiski oleme teinud otsuse, et ametlikult lööme 2017. aastal kaasa vaid ühes sarjas.»

Jackson lisas, et nende jaoks oleks oluline, et üks WRC etapp hakkaks toimuma ka Hiinas. «Tahame seal korralikult pildil olla. See on meie jaoks kõige olulisem turg.» Hiinas on seni ralli MMi etapp toimunud vaid 1999. aastal. WTCC etapid toimuvad Hiinas alates 2011. aastast.

Kui Jacksonilt küsiti, kas seoses Hiina küsimusega jätkatakse pigem WTCC sarjas, siis kõlas vastuseks: «Mitte miski pole veel kindel. Me pole otsust teinud, kuid kindlasti on Hiina turg meie jaoks kõige tähtsam, kuna seal müüme me enim autosid.»

WRC-sarja jaoks oleks Citroeni lahkumise puhul tegemist suure tagasilöögiga, kuna tegemist on selle sajandi kõige edukama meeskonnaga. Sebastien Loeb võitis just Citroeni roolis aastatel 2004-2012 kõik, mis võita andis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles