UEFA lubab taas laristamist, vanad tegijad rühivad tippu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PSG jalgpalliklubi mängijad.
PSG jalgpalliklubi mängijad. Foto: SCANPIX

Euroopa Jalgpalli Liit UEFA on Financial Fair Play reeglite abil üritanud viimastel aastatel rikkurklubide kulutusi ohjata, kuid nüüd lastakse rikaste omanike toel elavatel tiimidel taas rahakotirauad valla päästa. Seeläbi loodetakse rohkem klubisid konkurentsivõimelisemaks muuta ja loodetakse, et tiimid muutuvad omakorda investorite jaoks atraktiivsemateks.

Siiski nõuab UEFA, et klubid kulutaksid raha sel moel, et kolme aasta pärast oleksid tulud ja kulud taas omavahel tasakaalus, kuid see on alles kolme aasta pärast, kulutama saab hakata aga kohe. Nii teatasid Suurbritannia ajaleht The Telegraph ja prantslaste L’Equipe, et Katarist pärit rikkuritele kuuluv Prantsusmaa suurklubi PSG sai mullu lahti liigse kulutamise eest määratud piirangutest ja sel suvel võivad nad taas oste teha just oma soovi järgi. Eelmisel suvel olid nende kulutused piiratud vaid 60 miljoni euroga ja sama seis ähvardas korduda ka sel aastal. Nüüd on aga see keeld tühistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles