Võrkpalluritele raha eraldanud valitsus Neinar Seli viga ei korranud

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar oma kabinetis kultuuriministeeriumis. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES
Indrek Saar oma kabinetis kultuuriministeeriumis. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: SANDER ILVEST/

Valitsus otsustas tänasel istungil eraldada ühekordselt reservist 200 000 eurot Eesti meeste võrkpallikoondise ettevalmistusteks ja osalemiseks sellel aastal toimuvatel Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril. Seejuures vältis valitsus huvide konflikti tekkimist, millesarnase tõttu käib kohtuteed EOK president Neinar Seli.

Mäletatavasti osales Seli Tallinna Sadama nõukogu istungil, kus võeti vastu otsus eraldada raha EOKle. Kaks kohtuastet on EOK presidendi korruptsioonivastase seaduse rikkumises süüdi mõistnud ning nüüd menetleb küsimust Riigikohus.

Valitsus jättis huvide konflikti vältimiseks tänasest raha eraldamise arutelust välja kolm ministrit, kuna nii Hanno Pevkur, Marko Pomerants kui ka Rannar Vassiljev kuuluvad võrkpalliliidu juhatusse.

«Istungi ajal selgus, et ka meil on valitsuse liikmete hulgas lausa mitu võrkpalliliiduga seotud isikut, aga mitte ükski neist sellel arutelul ei osalenud. Ma arvan, et nii on ka mõistlik. Arutelu toimus nende ministrite vahel, kes on Eesti võrkpalliga seotud läbi selle, et me oleme vaid tänulikuks publikuks,» rääkis peaminister Taavi Rõivas tänasel valitsuse pressikonverentsil.

Valitsuses spordi eest vastutav kultuuriminister Indrek Saar oli rahul, et valitsus sportlaste jaoks positiivsele otsusele jõudis, kuna üksmeelele jõudmine jõudmine nõudis pingutusi. Nimelt ei toetanud esialgu kultuuriministeeriumi taotlust rahandusministeerium. «Sellised riigireservist tehtavad eraldused tekitavad alati elavat diskussiooni,» rääkis Saar.

«Nagu me kokku leppisime, siis selle jaoks, et anda tulevikus suurem kindlus spordivaldkonnale, püüame selle aasta jooksul kokku leppida – eelkõige kultuuriministeerium ja rahandusministeerium koostöös -, milline on see süsteem ja kriteeriumid, millest tulenevalt spordialaliidud saavad taotleda täiendavaid vahendeid. Loodan, et tänane arutelu pani aluse ka pikemas perspektiivis suuremale kindlusele, planeerimaks erinevatel võistlustel osalemist. See on väike ja oluline samm, et ka sporditulemused oluliselt paraneks,» ütles kultuurimister lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles