Taaramäe toob Kangerti ja Astana lõputusse küünlapäeva vaheldust

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astana tiimikaaslased Rein Taaramäe (esiplaanil) ja Tanel Kangert saavad Tour de France'il tunda, mida tähendab kolm nädalat järjest õlg-õla kõrval sõitmine.
Astana tiimikaaslased Rein Taaramäe (esiplaanil) ja Tanel Kangert saavad Tour de France'il tunda, mida tähendab kolm nädalat järjest õlg-õla kõrval sõitmine. Foto: Tairo Lutter

Homme algava jalgrattahooaja tähtsündmuse Tour de France’i eel paistab palju olevat samuti kui eelmisel aastal, sest eestlased jälgivad kõige teravama pilguga helesinises vormis Astana sõitjaid ja favoriitide seas on seis segane. Selle vahega, et nüüd on Astanas ka Rein Taaramäe. Tour de France, tipptiim, kaks eestlast – pole paha!

Kui Taaramäe oli viimastel aastatel Cofidise meeskonna n-ö must hobune, kellelt oli terviseprobleemide tõttu raske midagi oodata, siis nüüd on ta lihtsustatult öeldes samas rollis, mis Kangert. Mõlemal tuleb Astana liider Vincenzo Nibali teisele järjestikusele üldvõidule aidata.

Et eelmisel aastal lõppes Kangerti ja Nibali jaoks kõik õnnelikult, siis on hea enne, et Touriks valmistumine on läinud sisuliselt identselt eelmise korraga. Eriti, mis puudutab viimaseid nädalaid. Kangert tuli mäestikulaagrist taas kõhna ja jõuetuna ega suutnud Eesti meistrivõistlustel konkurentidele vastupanu osutada. 2014. aasta Touril sai ta õige hoo üles alles teisel nädalal ja sama loodab ta ka nüüd.

Nibali oli aga paar nädalat tagasi Dauphine’i velotuuril ebastabiilne ja võitis nädalavahetusel Itaalia meistritiitli grupisõidus. Jällegi nagu eelmisel aastal. Peaaegu nagu filmis „Lõputu küünlapäev!”

Tore, et Taaramäe on siinkohal erand, sest seekord on tema vorm parem ja erinevalt Kangertist võib ta pisut silma paista ka siledal, ent tehnilisel esimesel nädalal.  «Siledal ma vaevalt midagi teha suudan, aga kes teab. Võimsust mul on,» jäi Taaramäe optimistlikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles