Eestlaste superõhtu Euroopa liigas

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flora vs Rabotnicki
Flora vs Rabotnicki Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

JALGPALL. Eile anti avalöök jalgpalli Euroopa liigale ning korraga olid võistlustules kolm Eesti klubi. Avamängus said võidurõõmu tunda FC Flora ja Nõmme Kalju. Flora alistas koduväljakul esimese eelringi kodumängus 1:0 makedoonlaste Skopje Rabotnički. Kalju oli samal ajal võõrsil 1:0 üle kasahhide Aktobest. Kolmanda klubina võistlustules olnud Sillamäe Kalev tegi Rakveres 1:1 viiki Spliti Hajdukiga.

Eurosarjades enamasti kahvatult esinevale Florale tõi võidu Maksim Gussevi 59. minuti tabamus. «Vastastest oli pilt olemas. Taktikaliselt oli mäng just selline, nagu ootasime,» rääkis pärast matši Flora juhendaja Norbert Hurt. «Läheme kordusmängu mängima nii, et sellest paarist edasi pääseda. Meie ülesanne on mänguplaan valmis panna, kuid võõrsil peame olema kindlasti valmis ka üllatavaks kogemuseks. Seal on väga vajalik mänguplaanist kinni pidada.»

Tänavune suvi on juba 21. kord, kui Euroopas konkurentidega jõudu katsutakse. Seni on vaid ühel juhul suudetud vastane kahe kohtumise kogusummas üle mängida, kui hooajal 2006/07 mängiti UEFA Cupil ehk tänapäeva Euroopa liigas esimeses eelringis üle norralaste Oslo Lyn. «Sellistele asjadele ma ei mõtle,» tunnistas Hurt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles