Jalgpalli otsepilt: Kodus mänginud Tammeka võitis Pärnut

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga jätkub 17. vooruga ning Postimehe telemängus olid vastamisi Tartu Tammeka ja Pärnu Linnameeskond. Tammeka võitis koduväljakul Rasmus Tautsi 77. minutil löödud väravast 1:0.

Enne mängu:

Tartu Tammeka – Pärnu Linnameeskond

Reedel 3. juulil kell 19.00 Tartus Tamme staadionil

Teises voorus peetud mäng Tammekaga oli Pärnu selle hooaja üks kõrghetki – kaotusseis pöörati teisel poolajal ründaja Taavi Lauritsa kübaratriki toel lõpuks 4:2 võiduks. Kolm kuud ja neliteist mängu hiljem on Pärnul aga tabelis selle võidu kõrval kirjas veel vaid üks võit ja kolm viiki ning eelmise vooru ootamatult kindel kaotus Paidele kukutas pärnakad tänavu avavooru järel teistkordselt tabeli põhja.

Paide vastu ei saanud mänguväliste kohustuste tõttu kaasa teha ei Rauno Tutk ega Karl Palatu ning selle tulemusel kärises otsekohe ka Pärnu kaitse, kui Paide löödud neljale väravale lisaks võinuks tulla veel teist sama palju. Ainsaks meetilgaks tõrvapotis oli Envar Lauteri lõpuminutite auvärav.

Tammeka näitas samal ajal südilt hambaid tiitlikaitsjale Levadiale, võideldes end kaotusseisust kaks korda viigini, kuid lõpuks viis Siim Luts iluväravaga kolm punkti ikkagi Tartust Tallinnasse. Vahepeal mitu lootusetult suureskoorilist sauna saanud Tammeka on kahes viimases kohtumises Infoneti ja Levadiaga märksa paremini mänginud, kuid nüüd tuleb tartlastel korralikud esitused ka punktideks vormida. Pärnu võidu korral ähvardab Tammekat oht langeda liigatabelis suisa viimaseks, mida pole nendega tänavu seni veel juhtunud – praegu on nii Tammekal kui ka Paidel 11, tabeli viimasel real oleval Pärnul 9 punkti.

Tammeka abitreener Mario Hansi: «Pärnu linnameeskonnas tehakse kindlasti palju õigeid asju ja tegemist on sisuka vastasega, aga ma usun meie meeskonna paremusse. Esimeses kohtumises nendega oleksime pidanud mängu oma võimaluste pealt kiirelt ära lõpetama, kuid lasime nad kontrate pealt mängu tagasi ja nii saime kirja valusa kaotuse, mida pole unustatud. Kutsun kõiki staadionile omasid toetama, sest mängitakse ikkagi kogu Tartu eest!»

Tammeka poolkaitsja Tauno Tekko: «Muidugi on tunne enne mängu Pärnuga pisut erilisem, sest olen Pärnus üles kasvanud ja enamiku Linnameeskonna mängijatega koos mänginud. Esimese ringi omavahelises kohtumises pidime paraku tunnistama suvepealinlaste paremust. Haavade parandamiseks tuleb Tamme staadionil kindlasti võit võtta. Tabeliseis meid ei rahulda ja teame, et väga oluline mäng on tulemas. Soovime, et publik tuleks reede õhtul meile appi. Võit tuleb võtta kasvõi tati ja tahtejõuga!»

Pärnu peatreener Marko Lelov: «Viimane mäng Paidega näitas, et Pärnu Linnameeskonna areng on toimunud ka palliga mängus ja rünnakute ülesehitamisel. Oleme jälle teinud sammu edasi võistkonna arengus. Järgmises etapis on vaja lisaks ründemängule ka kaitsemäng uuesti tasakaalu saada, sest võrreldes hooaja algusega asetseme väljakul kõrgemal ja seoses sellega on ka võistkonna kaitseülesanded muutunud. Rõõm on näha võistkonda arenemas ja iga punkt, mis me teenime, on boonus.»

Pärnu vasakkaitsja Siim Mäeots: «Eelmine mäng Tartuga õnnestus meil võtta dramaatilises mängus kolm punkti. Ka seekord ei lepi me vähema kui kolme punktiga. Meeskond on väga motiveeritud ja tahtmist täis ning valmis võidu järele minema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles