Riina Rõa täitis poniklassi MM-i normi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Rõa ja Larkhill`s Spartacus Soomes.
Riina Rõa ja Larkhill`s Spartacus Soomes. Foto: Maarja Saare

Möödunud nädalavahetusel osalesid Eesti rakendisportlased Riina Rõa ja Urmas Saks Soomes CAI2* taseme võistlusel. Pille-Riin Roosileht võistles Horvaatias, kus ta oli ainuke lõpetaja hobuste üherakendites.

Soomes võisteldi rasketes oludes, vihm oli muutnud pinnase nii koolisõiduväljakul kui ka maratonirajal äärmiselt pehmeks. Rõal õnnestus CAI2* võistlus poniklassis lõpetada poniga Larkhill`s Spartacus, lõpptulemuseks kuues koht. Sellega täitis Rõa teise Eesti ponikutsarina poniklassi MM-i normatiivi.

Rõa teine poni Grelli võeti pärast maratoni veterinaaride poolt maha. Veterinaaride otsus tundus Rõale ilmselge ülepingutamisena, sest tundes oma hobust, ei leidnud kogenud kutsar, et hobune oleks liialt väsinud. Veterinaaridele võis tekitada väsinud mulje asjaolu, et mudasel maratonirajal ei olnud väikese poni kiirus tõepoolest suuremate ponidega võrreldav. Veterinaaride tegevus sai eestlastelt kriitikat lisaks veel asjaolul, et esmaselt ülevaatuselt ei pääsenud paljudele arusaamatult läbi Ülar Raudsepp`a hobune Friidom.

Hoburakendite arvestuses osales Urmas Saks, kes lõpetas viiendal kohal hobusega Indekss.  Hobuste võistluse võitis soomlanna Talvikki Järvinen hobusega Danser, ponide parim oli Hannu Kalalahti poniga Hessin Vihtori.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles