Ülikiire Tänak, kulunud rehvid ja kadunud pidurid

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak näitas Poolas sellist kiirust, millele teistel polnud reede hommikul midagi vastu panna.
Ott Tänak näitas Poolas sellist kiirust, millele teistel polnud reede hommikul midagi vastu panna. Foto: Timo Anis

Rallisõitja Ott Tänak tegi Poola MM-etapil nii võimsa alguse, et on isegi pärast suuri probleeme pidurite ja rehvidega endiselt esikohakonkurentsis. Kolme reedese katsevõidu järel tõusis ta võrdlemisi kindlaks liidriks, aga taandus päeva lõpuks neljandale positsioonile. Mis ka edaspidi ei juhtuks, üks on selge: ligi poolteist kuud tagasi Portugali rallil välja toodud uuendatud Ford Fiesta on ülikiire, eriti kui selle roolis on Tänak.

Vastupidavusega on aga endiselt probleeme, reedel tegid Tänakule ja kaardilugejale Raigo Mõlderile eriti suurt muret pidurid. Jamad algasid juba hommikul, kui eestlasel esipidureid kohati polnudki. Ometi sattus M-Spordi piloot aina paremasse hoogu ja läks kõigist rohkem kui kümne sekundiga ette.

Lõunapausil lasi ta läbi aga korraliku apsaka ja valis kuumades oludes pehmed rehvid. Nendest jäid lõpuks alles vaid räbalad ja endisest kiirusest polnud mõistagi enam juttugi. «Pidureid pole, rehve pole, mida siin ikka oodata? Ma ei mõista, kuidas me suudame oma rehvivalikuga nii sageli alt minna. Päris jama,» ütles Tänak ralliraadiole, lisades, et võidu peale ta enam ei mõtle, küll on eesmärk lõpetada poodiumil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles