NBA parim lauavõitleja jättis suured staarid pika ninaga ja läks hoopis Dallasesse

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DeAndre Jordan (vasakul) ja Blake Griffin.
DeAndre Jordan (vasakul) ja Blake Griffin. Foto: Ethan Miller/AFP

Kahel aastal järjest korvpalliliiga NBA parim lauavõitleja olnud keskmängija DeAndre Jordan valis uueks koduklubis Dallas Mavericksi, teatavad USA meediaväljaanded. Seni oli 26-aastane ja 211 cm pikkune Jordan alates 2008. aastast kuulunud Los Angeles Clippersi ridadesse.

Clippersile on atleetliku Jordani lahkumine valus löök, sest samaväärset asendajat pole neil tsentri positsioonile võimalik leida. Lisaks sai Los Angelese klubi Jordanile pakkuda viieaastast lepingut kogusummas ligi 109 miljonit dollarit, teised klubid aga maksimaalselt neli aastat ja 80 miljonit.

Jordan valiski Mavericksi 80-miljonilise pakkumise ja hakkab Dallases koos mängima 37-aastase Dirk Nowitzkiga, kes ei suuda enam senises mahus liidrirolli täita. Lisaks hakkavad Mavericksi eeldatavasse algviisikusse kuuluma üleeile hangitud viskekahur Wesley Matthews ja eelmisel aastal klubiga liitunud Chandler Parsons. Põhimängujuhi koht on praegu veel lahtine.

Clippersi suurimad staarid Chris Paul ja Blake Griffin peavad koos peatreeneri Doc Riversiga nüüd nuputama, kuidas eelmisel hooajal mängus keskmiselt 15 lauapalli hankinud Jordanita hakkama saada. Suure tõenäosusega nihkub Griffin senisest enam tsentri positsioonile ja Clippers hakkab kasutama n-ö väikest koosseisu.

Jordan nõudis klubilt senisest suuremat rolli rünnakul, aga erinevalt Mavericksist ei saanud (või julgenud) Clippers seda talle pakkuda. Senise karjääri vältel on suur osa Jordani punktidest tulnud pealtpanekutest, alley-oop'idest või ründelauapallide järel visatud korvidest. Eelmisel hooajal kogus Jordan karjääri parimad 11,5 punkti mängust, väljakult tabas ta viskeid koguni 71 protsendiga, aga vabavisked läksid sisse vaid 40 protsendiliselt.

Lõppenud hooajal jõudis Clippers läänekonverentsi teise ringi, kus jäädi 3:1 eduseisust 3:4 alla Houston Rocketsile. Mavericks kaotas Rocketsile kohe avaringis 1:4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles