Taaramäe ja Kangerti klubi läheb Tour de France'ile siiski täiskoosseisus

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lars Boom (vasakul) koos Astana liidri Vincenzo Nibaliga.
Lars Boom (vasakul) koos Astana liidri Vincenzo Nibaliga. Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS

Jalgratturite Rein Taaramäe ja Tanel Kangerti koduklubi Astana peamänedžer Aleksandr Vinokurov teatas, et meeskond alustab täna Hollandis pihta hakkavat Tour de France'i siiski täiskoosseisus, vahendab portaal Cyclingnews.

Kahtluse all oli hollandlane Lars Boom, kelle tervisekontroll näitas, et tema stressihormooni kortisooli tase on liiga madal. Tegemist pole dopinguprotokolli rikkumisega, aga kuna Astana kuulub ühendusse ingliskeelse lühendiga MPCC (Movement for Credible Cycling - liikumine usaldusväärse jalgrattaspordi jaoks), siis selle ühenduse reeglite järgi ei tohiks Boom kaheksa päeva võistlustel osaleda ja peaks Tour de France'i vahele jätma.

Astana lootis seepeale, et rahvusvaheline jalgrattaliit (UCI) annab klubile loa vahetada Boom reservsõitja Alessandro Vanotti vastu, aga UCI märkis, et taotlus esitati liiga hilja ja kuna madal kortisooli näit pole otsene risk sõitja tervisele, siis vahetust teha ei saa. Täna hommikul otsustas Vinokurov, et Boom tuleb siiski suurtuurile peale lasta. Cyclingnewsi teatel võib Astanad nüüd oodata MPCC-st väljaheitmine.

Astana ametlikus teadaandes seisab, et Boomi madal kortisooli tase on põhjustatud astmarohtude pikaaegsest tarvitamisest. UCI on Boomi astmast teadlik ja alaliidu reeglite vastu pole ei sõitja ega klubi eksinud.

29-aastane Boom liitus Astanaga sellel hooajal, varem sõitis ta pikalt Rabobanki ridades. Mullu võitis ta Tour de France'il raske munakivietapi, kus näitasid head minekut ka mitmed Astana ratturid. Sama etapp aitas Astana liidril Vincenzo Nibalil teha konkurentide ees sisse märgatava vahe ja lõpuks krooniti itaallane kindlaks Touri üldvõitjaks.

Et Nibali on võrreldes peakonkurentidega (Chris Froome, Alberto Contador, Nairo Quintana) mitmekülgsem ja munakivietapp on kavas ka tänavu, siis loodeti Boomile kui Nibali peamisele abimehele Touri esimesel üheksal etapil, kus suuri tõuse kavas pole. Munakivietapp on kavas neljandana ning selles nähakse ühte Nibali ja Astana võimalikku trumpi.

Täna sõidetakse Tour de France'i stardipaigas Utrechtis (Holland) 13,8 km pikkune eraldistart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles