Eestlased universiaadil: Pajule medal, Mettis viies

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelli Paju
Nelli Paju Foto: Erik Prozes

Universiaadi esimene tõeline võistluspäev oli Eesti delegatsioonile tegus. Võistlustules olid vehklejad judokad, ujujad ja vibulaskjad. Saadi ka esimene medal – vehklemispiiga Nelli Paju tõi Eestile pronksi. Ühtlasi lõpetas ta ka vehklejate kümneaastase medalipõua universiaadidel, sest Kristiina Kuusk, Julia Beljajeva ja Erika Kirpu ei suutnud veerandfinaalist ennast kaugemale vehelda.

Vehklemisturniir algas Eestile edukalt. Alagrupist pääsesid kõik kolm Eesti vehklejat – Nelli Paju, Anu Hark, Veronika Zuikova. Kvalifikatsioonis võitis Paju kuuest matšist viis ja teenis nõnda koheselt pääsu 32 parema hulka.

Veronika Zuikova jäi 64 parema hulgas torgetega 11:15 alla Venemaa esindajale Viktorija Kuzmenkovale ning Anu Hark pidi tunnistama ungarlanna Alexandra Dalma Bossanyi Jungi üleolekut 4:15.

Olümpiasüsteemis jätkates alistas Paju ungarlanna Anna Klara Kolczonay 15:12 ja rootslanna Emma Josephine Vaggo 15:7. veerandfinaalis oli Paju vastaseks poolatar Barbara Maria Rutz, kelle ta alistas tulemusega 15:13. sellega oli medal võidetud.

Poolfinaalis oli vastaseks prantslanna Dimodi Laurence ja see kohtumine kulges küll Paju juhtimisel, kuid ometi suutis prantslanna lõpuks kaotusseisust 13:14 välja tulla ja võita kohtumine 15:14.

Judos olid tatamil meie kaks raskemat meest Juhan Mettis ja Grigori Minaškin. Kuni 100 kg meeste hulgas oli eelmise universiaadi viienda mehe Minaškini vastaseks kasahh Viktor Demjanenko. Kui kohtumise algul oli Minaškin pisut aktiivsem, siis lõpu poole ta väsis ja kasahh sai wasa-riga võidu. Sellega oli võistlus meie mehele lõppenud.

Kõige raskemate meeste hulgas sai Juhan Mettis alustuseks kaks võitu, kuid kolmandas ringis tuli alla vanduda rumeenlasele Vladut Simionescule, kes lõpetas võistluse pronksmedaliga. Lohutusringis sai Mettis veel kaks võitu, kuid otsustavas pronksikohtumises pidi siiski tunnistama prantslase Nabil Zalaghi paremust, mis tähendas Mettisele taas viiendat kohta, nagu ka eelmisel universiaadil.

Vibulaskjatel oli kavas kvalifikatsioonivõistlus, mille tulemusena selgusid ka esimese ringi vastased. Kvalifikatsioonis oli naistest parim korealanna Bobae Kl, kes püstitas 686 silmaga ka uue maailmarekordi. Meie Reena Pärnat oli 614 silmaga 27. ja Laura Nurmsalu 612 silmaga 31.

Meestest oli 68 osaleja hulgas kvalifikatsioonis taas parim korealane Seungyun 693 silmaga, mis on uus universiaadirekord. Jakob Pearu Ojamäe oli 617 silmaga 52.

Ujujatel lõppesid täna võistlused eelujumistega. Robert Roose oli 50 m liblikujumises ajaga 25,83 40. ja Vladislav Pašurin 25,94ga 42. kokku startis 60 ujujat. Meeste teateujumises ujus meie nelik 4x100 m vabalt välja aja 3.31,50, mis andis 26 võistkonna seas 18. koha.

Homme on võistlustules korvpallurid, kellel seisab ees mäng Saksamaaga, laskjad Valeria Koljuhhina ja Erkki Kull, ujujad, judokad Kristjan Tõniste ja Mattias Kuusik, tennisist Armand Levandi ja sõudjad Kaisa Pajusalu-Marliis Reinkort, Geir Suursild-Jüri Mikk Udam ning Joosep Laos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles