Üliõnnelik Tänak palus Volkswageni ees vabandust

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: SCANPIX

Poola MM-rallil head võistlust tegev Ott Tänak läks 16. kiiruskatse võitmise järel ralliraadiole kommentaare jagades veidi liiga hoogu ja kasutas Volkswageni meeskonna kohta veidi ebasobivat fraasi. Veidi hiljem palus Tänak asjaosalistelt vabandust.

16. kiiruskatsel õnnestus M-Spordi meeskonna Ford Fiestal sõitval Tänakul 2,9 sekundiga edestada Volkswagenil kihutavat Jari-Matti Latvalat ning eestlane tõusis soomlasest mööda kolmandale kohale. Seejärel andis ta ralliraadiole veidi ülevoolava kommentaari.

«F**k the Volkswagen – yeah! (vabatõlge – kuradile Volkswagenid!)» teatas Tänak pärast kiiruskatse lõppu. «Ma tõesti ei teadnud, kuidas meil läheb, kuid võite ette kujutada... Palju tolmu ja kehv nähtavus, kuid hoidsime gaasi põhjas. Võtsin palju riske.» Miks aga selline kommentaar Volkswageni suunas? «See teeb spordile head, kui keegi neile vastu suudab hakata.»

Seejärel palus Tänak aga WRC ajakirjanikult Becs Williamsilt ja Volkswagenilt Twitteri vahendusel vabandust. «Vabandan Becs Williamsi ja Volkswageni rallimeeskonna ees. Olin Jari-Matti Latvalaga võitlemise järel veidi erutunud. See tulemus tähendas minu jaoks väga palju,» kirjutas Tänak. «Minu jaoks on lihtsalt nii oluline teada, et suudame uue Fiestaga esikoha eest võidelda.»

Poola rallil jääb sõita veel kolm kiiruskatset. Hetkel hoiavad kaksikjuhtimist Volkswageni piloodid Sebastien Ogier ja Andreas Mikkelsen, kellele Tänak kaotab vastavalt 15,4 ja 10,7 sekundiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles