Galerii: finaalineeduse murdnud Tšiili krooniti kodus Copa America võitjaks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Ameerika jalgpallimeistrivõistlused ehk Copa America võitis esmakordselt korraldajamaa Tšiili, alistades väravateta lõppenud normaal- ja lisaaja järel penaltiseerias 4:1 suursoosiku Argentina.

Tšiili lööjad Matias Fernandez, Arturo Vidal, Charles Aranguiz ja Alexis Sanchez olid kõik täpsed, kuid Argentina poolel suutis penaltipunktilt palli võrku saata vaid esimene lööja Lionel Messi. Gonzalo Higuain põrutas seejärel palli kõrgelt üle värava ning Argentina kolmanda mehe Ever Banega löögi tõrjus väravavaht Claudio Bravo.

Suhteliselt nappide väravavõimalustega mängu normaalajal avanes parim võimalus skoori avamiseks Argentinal, kui teisel poolajale antud lisaminutite viimastel sekunditel mängiti kiirrünnaku järel tagumise posti juures vabaks Higuain. Ründaja ei suutnud aga palli terava nurga alt tühja võrku saata.

Tšiili oli varem Copa Americal finaali jõudnud neli korda, kuid alati kaotanud. Argentina jätkab aga 22 aasta pikkust karikateta seeriat, Messi on seejuures oma karjääri jooksul osalenud oma riigi A-koondisega kolmes suures finaalis ning pidanud kõigis neis kaotajana väljakult lahkuma - 2007. aasta Copa America finaalis jäi Argentina alla Brasiiliale ning mullusuvisel MMil lisaajal 0:1 Saksamaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles