Kotšegarov tõusis Norra poolpikal Ironmanil 29. kohalt seitsmendaks

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirill Kotšegarov.
Kirill Kotšegarov. Foto: Priit Simson

Norras, Haugesundis, toimunud Ironman 70.3 sarja kuuluval poolpikal triatlonil oli pühapäeval stardis Eesti pikamaatriatleet Kirill Kotšegarov, kes pärast juunikuist ebaõnnestumist Šveitsis ihkas taas teha korralikku tulemust rahvusvahelisel areenil.  

Vaid kaks nädalat tagasi Valgas poolpikal distantsil Eesti meistritiitli võitnud Kotšegarov alustas Norra võistlust ujumise 29. kohaga. 1,9 km läbimiseks kulus eestlasel vees aega 26 minutit ja 52 sekundit, kohalikust liidrist, Alexander Skeltvedist, jäi Kotšegarov vahetusalas maha peaaegu nelja minutiga.

Et vees liikumises ei ole Kotšegarov kiiruse poolest kunagi parimate ujujate tasemel olnud, alustas Kotšegarov tõusu etteotsa, nagu ikka, rattasadulas. Enam kui 2 tundi ja 14 minutit kestnud pedaalimise lõppedes oli Kirill suutnud mööduda 20 konkurendist ning tõusnud poolmaratoni alguseks üheksandale positsioonile. Kaugele selja taha oli jäänud ka ujumise võitnud Norra triatleet.

Jooksus ennast veel kahe koha võrra kõrgemale tõstnud eestlane ületas lõpujoone seitsmendana, kaotades võitjale, suurbritannialasele Ritchie Nichollsile 9 minuti ja 20 sekundiga. Kotšegarovi lõppajaks märgiti protokolli 4:01:23.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles