Ott Tänaku saak Poolast: elu parim ralli, võitlus Volkswagenitega ja helge pilk tulevikku

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak loodab, et Poola MM-etapi kiirus õnnestub edasi kanda ka juuli lõpus toimuvale Soome rallile, kus on kohal veel rohkem sini-must-valgeid lippe.
Ott Tänak loodab, et Poola MM-etapi kiirus õnnestub edasi kanda ka juuli lõpus toimuvale Soome rallile, kus on kohal veel rohkem sini-must-valgeid lippe. Foto: Timo Anis

Ott Tänak oli pärast Poola MM-rallit üks õnnelik mees – kolmas koht ja ülikiire tempo näitasid, sel hooajal võib ta koos kaardilugeja Raigo Mõlderiga veel paljugi korda saata. Tegelikult on poodiumile tõusmine juba iseenesest saavutus omaette, sest möödas on need ajad, kui autoralli MM-sarjas oli konkurents hõre ja korralikke punkte jagati poolmuidu. Poolas oli esimeste sekka tõusmiseks vaja head autot ning riskialdist ja samas kindla käega sõitjat, pelgalt õnne peale ei saanud seal loota

«See on uskumatu tunne! Vajutasin gaasi nii palju, kui jaksasin. Olen ka tiimi üle tohutult õnnelik, nad on suure töö ära teinud,» ütles Tänak pärast hiilgavat võistlust ralliraadiole. Tegelikult polnud kolmas koht Tänaku lagi, sest ilma reedeste piduri- ja rehviprobleemideta oleks ta võidelnud Sebastien Ogierʼga esikoha eest. Lõpuks jäi teda prantslasest lahutama 23 sekundit ja norralasest Andreas Mikkelsenist 11,1 sekundit.

Tegemist oli kindlasti Tänaku elu parima ralliga. Tema ainus varasem poodiumikoht on pärit 2012. aasta Sardiinia etapilt, aga seal ta esikohakonkurentsi ei sekkunud, kaotades võitnud Mikko Hirvonenile kolmandana ligi kaks ja pool minutit. Eriti magusaks teeb praeguse saavutuse asjaolu, et kaks viimast hooaega ta WRC tippkonkurentsis sisuliselt kaasa ei löönud. Ometi sai ta M-Spordi bossilt Malcolm Wilsonilt teise (ja võimalik, et viimase) võimaluse. Esimesed viljad on käes.

«Olen ka varem poodiumil olnud, aga see on eriline. Oleme töötanud nii kõvasti, et siia jõuda, ja on hea teada, et kõva töö annab esimesi tulemusi. Ma olen Malcolmile teise võimaluse eest väga tänulik – see tähendab mulle nii palju,» rääkis Tänak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles