Kaksikjuhtimise käest andnud Williamsi sõitjad olid Suurbritannia GP järel pettunud

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtteri Bottas (vasakul) ja Felipe Massa.
Valtteri Bottas (vasakul) ja Felipe Massa. Foto: SCANPIX

Täna F1 sarjas sõidetud Suurbritannia GP-l tegid hea esituse Williamsi mehed Felipe Massa ja Valtteri Bottas, kes kaotasid kaksikjuhtimise vihma tõttu ja pidid leppima neljanda ning viienda kohaga. Sõidu järel tunnistasid mõlemad mehed, et on sellises tulemuses pettunud.

Massa tegi täna suurepärase stardi ja hõivas kohe võistluse alguses esikoha. Kuna omavahel sattusid kohe alguses kontakti Red Bulli rooli keerav Daniel Ricciardo ning Lotuse mehed Pastor Maldonado ja Romain Grosjean, tuli kiirelt rajale turvaauto. Kui turvaauto lahkus, tegi hea käigu Bottas, kes suutis mööduda Lewis Hamiltonist ning kerkida teisele kohale, andes sellega Williamsile kaksikjuhtimise.

Sõidu edenedes hakkas aga vihma sadama ja boksipeatuste virr-varris saatis edu Mercedeseid, kes suutsid etapi lõpuks võtta kaksikvõidu, kui Hamilton finišeeris esimesena ja Nico Rosberg teisena. Kolmanda poodiumikoha hõivas Ferrari tiimi eest sõitev Sebastian Vettel ning Massa ja Bottas pidid leppima vastavalt neljanda ja viienda kohaga.

Mõlemad mehed tunnistasid, et on pettunud. «Selline tulemus ajab närvi, sest sõit oli iseenesest täna ju imeline,» rääkis Massa. «Ma tegin fantastilise stardi ja võitlesime Mercedestega võrdselt kogu aeg, oleks olnud isegi võimalik see etapp ära võita, kui rada poleks märjaks saanud,» süüdistas Massa ilmastikuolusid.

«Ühest küljest valmistas see sõit pettumust, teisest küljest oli jällegi väga hea. Mõlemad autod tegid hea stardi ja sõitsime Mercedestega võrdselt, aga kui vihma hakkas sadama, siis olime rehvidega hädas,» lisas ka Bottas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles