Endiselt MM-normi püüdev Kanter: asjad liiguvad, aga esialgu aeglaselt

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter.
Gerd Kanter. Foto: Kristjan Teedema

KERGEJÕUSTIK. Kettaheitja Gerd Kanter lootis laupäeval Teemantliiga etapil Pariisis täita kauaoodatud Pekingi MM-normi, aga 65 meetrit veel täis ei tulnud. 64.11 ja kolmas koht teda siiski nukrutsema ei pannud.

«Eks ma tahtsin ikka normi ära heita, aga Teemantliiga koha mõttes oli tegu selle hooaja parima võistlusega. Tunnen, et asjad vähemalt liiguvad, aga esialgu aeglasemalt, kui sooviksin,» rääkis ta Postimehele. Eilseks oli Kanter jõudnud juba Ungarisse, sest teisipäeval teeb ta Budapestis kaasa Istvan Gyulai mälestusvõistlustel. Kohale tulevad ka Pariisis ainsatena eestlast edestanud poolakas Piotr Malachowski (65.57) ja kodupubliku toetust otsiv Zoltan Kövago (65.23).

Kanteri seeria oli üsna stabiilne: üle 63 meetri lendas ketas kolmel korral. «64 meetri peale oleks ketas võinud rohkem maanduda, aga muidu oli võistluse ülesehitus rahuldustpakkuv. Üks kaar oleks võinud ikkagi pikem olla. Tehniliselt jäid kõik katsed madalaks, selle taha jäid ka mõned sentimeetrid,» analüüsis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles