Video ja galerii: USA murdis Jaapani uskumatus MM-finaalis esimese veerandtunniga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Naiste jalgpalli maailmameistriks krooniti USA naiskond, kes alistas Kanadas peetud finaalis Jaapani 5:2.

Uksumatu käiguga finaali saatus otsustati esimese 16 minutiga, mille jooksul USA lõi koguni neli vastuseta väravat. Senisel turniiril suurepäraselt tegutsenud Jaapani kaitse unustas 3. ja 5. minutil vabaks Carli Lloydi ning USA ründaja ei eksinud kummalgi korral. 14. minutil lõi Lauren Holiday 3:0 ja vaid kaks minutit hiljem hiilgas taas kübaratriki vormistanud Lloyd, saates palli võrku suisa keskjoonelt.

Kui mängitud oli 27 minutit, suutis Yuki Ogimi ka jaapanlannade väravatearve avada ning kui Julie Johnston 52. minutil õnnetul kombel palli oma väravasse suunas, näis, et Jaapan võib veel mängu tagasi tulla. Tiitlikaitsja lootused kustutas siiski vaid kaks minutit hiljem Tobin Heath, kelle tabamus tegi lõppseisuks 5:2.

USA tuli maailmameistriks pärast 16-aastast vaheaega, sest viimati võidutseti 1999. aastal toimunud turniiril. Ühtlasi võttis USA revanši nelja aasta taguses finaalis Jaapanilt penaltiseeria järel saadud valusa kaotuse eest. Ameeriklannadele on tegu kõigi aegade kolmanda MM-tiitliga.

Ühtlasi püstitati mitu MM-finaalide rekordit, sest Lloydi kübaratrikk oli finaalide kiireim, avavärav 3. minutil samuti finaalide kiireim tabamus ning seitsmeväravaline mäng finaalide ajaloo kõige suureskoorilisem kohtumine. Ka meeste MM-finaalis on vaid korra nii palju väravaid löödud, kui 1958. aastal alistas Brasiilia sama skooriga Rootsi. Lisaks püstitas märkimisväärse rekordi USA 40-aastane kaitsja Christie Rampone, kellest sai vanim MM-finaalis väljakul käinud mängija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles