Kaidi Kivioja tegi kodusel Euroopa karikaetapil elu parima võistluse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaidi Kivioja.
Kaidi Kivioja. Foto: Erakogu

Kolmandat aastat järjest Tartus toimunud triatloni Euroopa karikaetapil suutis kodupubliku rõõmuks teha karjääri parima esituse Kaidi Kivioja, lõpetades kõrgetasemelise sprindivõistluse ajaga 1:05.46 kolmandana.

Kolm nädalat varem Bakuus Euroopa mängudel saavutatud 28. koha üle pettumust tundnud Kivioja ihkas kodupubliku ees näidata head tulemust. Et Tartu on tema jaoks õnnelik paik, tõestas ilmekalt tema möödunud aastal siinsamas Euroopa karikaetapil saavutatud seitsmes koht.

Emajões toimunud 750 meetri pikkust ujumist alustas Kivioja võrreldes konkurentidega kõike muud kui suurepäraselt. Väljudes veest viimaste hulgas, oli vahe esimestega paisunud tema kahjuks juba enam kui minutiliseks, mis omakorda kahandas eestlanna võimalusi lühikesel rattarajal peagruppi kinni püüda.

«Nii suur kaotus esimestele jäi kripeldama, lootsin, et see on natuke väiksem,» tunnistas Kivioja tagantjärele. «Tõesti oli vees raske ja aegasid võrreldes tundub, et kas oli rada pikem või vool tugevam, aga ujuti aeglasemalt kui eelmisel aastal.»

Koostöös tugeva ratturi itaallanna Giorgia Priaronega õnnestus Kiviojal ennast päeva paremuselt teise rattaaja toel siiski peagruppi tagasi võidelda. 5 km jooksuetapi alguseks oli teiste eest püüdmatult ette pääsenud üksnes ungarlanna Zsanett Horvath, kõik teised kohad olid jätkuvalt aga lahtised.

Kui varem oli Kivioja komistuskiviks just nõrk jooksukiirus, siis viimase aasta arengu ja Austraalias veedetud treeninglaagri tulemusel on senisest nõrkusest saanud tema üks trumpe. Ehkki esimese jooksuringi lõpus tundus küll, et Kivioja ei pea enda poolt alustatud marulisele tempole vastu, suutis südilt võidelnud Rakvere neiu end siiski kokku võtta ning finišijoone kolmandana ületada.

«Tegelikult ei tundunud ma ennast täna jooksurajal üldse hästi. Eriti raske oli just teisel ringil ning tõepoolest üksnes tänu marulisele kaasaelamisele suutsin ma seda kolmandat kohta ikkagi hoida,» oli Euroopa karikaetapi karjääri parima kohaga lõpetanud Kivioja üliõnnelik. 

Võitjale Horvathile kaotas päeva kiireimat jooksuaega näidanud Kivioja finišis 33 sekundiga ning kogu distantsi läbimiseks kulus tal aega 1 tund, 5 minutit ja 43 sekundit. Ungarlanna ja eestlanna vahele mahtus teisena veel Priarone ajaga 1:05:36. Teise eestlannana osalenud Rahel Kallas tulemust kirja ei saanud.

Austraallase Declan Wilsoni võiduga lõppenud hilisemal meeste võistlusel tegi eestlastest korraliku tulemuse Hans Korman, lõpetades koduse  Euroopa karikaetapi 25. kohaga. Kormannile järgnesid eestlastest koolinoorte MM-il säranud Henry Räppo ja Kevin Vabaorg vastavalt 32. ja 36. kohaga, Arthur Kooser lõpetas võistluse 39. kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles