Imelise 13 minutiga tuli tiitel, millega tulevikus kaasnevad miljonid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carli Lloyd (nr. 10) tähistamas finaalis Jaapani vastu löödud väravat.
Carli Lloyd (nr. 10) tähistamas finaalis Jaapani vastu löödud väravat. Foto: SCANPIX

Naiste jalgpalli maailmameistriks kuulutati USA naiskond, kes alistas Kanadas peetud turniiri finaalis Jaapani 5:2. Võitjate kangelaseks kerkinud Carli Lloyd kindlustas ajakirja Forbes hinnangul endale võimsa sooritusega suurte sponsorlepingutega tuleviku.

Uskumatu käiguga finaali saatus otsustati esimese 16 minutiga, mille jooksul lõi USA koguni neli vastuseta väravat. Senisel turniiril suurepäraselt tegutsenud Jaapani kaitse unustas 3. ja 5. minutil vabaks Lloydi ning USA ründaja ei eksinud kummalgi korral. 14. minutil lõi Lauren Holiday 3:0 ja vaid kaks minutit hiljem hiilgas taas kübaratriki teinud Lloyd, saates palli võrku suisa keskjoonelt. Jaapanlannad suutsid seejärel küll kaks väravat tagasi lüüa, kui 52. minutil otsustas kohtumise lõppseisu Tobin Heathi tabamus.

«Nende lühikeste minutitega sai Lloydist staar ja sellega teenis ta võimaluse teenida miljoneid dollareid rohkem, kui oleks seda muidu suutnud,» kirjutas Forbes. «Järgmise kahe-kolme aasta jooksul peaks tema iga-aastane teenistus ainult tänu sellele finaalile suurenema ühe-kahe miljoni USA dollari võrra. Samas tuleb tema reklaamitiimil tegutseda kiiresti ja kõige magusamad lepingud on võimalik ära teha järgneva kolme kuu jooksul.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles