Pettunud Bottas: olin Massast kiirem, aga tiim ei lubanud mööduda

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas. Foto: SCANPIX

Eile sõideti Suurbritannias järjekordne vormel-1 sarja etapp, kus pakkusid põnevust Williamsi mehed Felipe Massa ja Valtteri Bottas. Kuigi kokkuvõttes said mehed neljanda ning viienda koha, on sõidu järel pakkunud rohkelt kõneainet nende omavaheline duell esikoha pärast.

Eilset sõitu asus üllatuslikult juhtima Massa, kes sai suurepärase stardi ning kerkis esimeseks. Kuna kohe avaringil sattusid omavahel kontakti mitmed sõitjad, tuli kiirelt rajale turvaauto, mille lahkumise järel tegi hea lükke Bottas, kes kerkis Massa järel teisele kohale. Kaksikjuhtumise saanud Williamsi meeskond teatas aga Bottasele, et omavahelist võidusõitmist ei toimu ning soomlane ei tohi kogenud brasiillasest hakata mööda sõitma.

Bottas oli sõidu järel meeskonna käitumise tõttu nördinud. «Sõidu alguses oli mul hea tempo ja ühel hetkel oleksin olnud võimeline Massast mööda sõitma, aga meeskond keelas selle ära,» rääkis Bottas. «Peame üle vaatama, kas me oleksime võinud langetada teistsuguseid otsuseid. Ma ei taha meeskonda kritiseerida, sest ilmselt oli sellise käsu jaoks oma põhjus. Lihtsalt mina ei tea, mis see on,» vihjas Bottas kriitiliselt.

Soome vormelisõitja lisas veel, et ta ei soovinud tiimilt käsku, mille järgi oleks Massa pidanud ta meelega mööda laskma, kuid ta oleks soovinud võitluslikkust. «See poleks olnud võidusõit (kui Massa oleks meelega lubanud mööduda). Küll oleks aga olnud tore, kui mul oleks olnud võimaluse korral variant temast mööduda,» ütles Bottas.

Massa lõpetas eilse sõidu neljanda ning Bottas viienda kohaga, sest Silverstone’i rajal hakkas vihma sadama ning tiimid pidid rehvide vahetamiseks tegema boksipeatusi, mille virr-varrist lõikas enim kasu Mercedes, kelle sõitjad Lewis Hamilton ja Nico Rosberg said vastavalt esimese ja teise koha. Williamsitest suutis mööduda ka kolmanda koha saanud Ferrari sõitja Sebastian Vettel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles