Judokas Juhan Mettis võitis universiaadil hõbemedali

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Mettis.
Juhan Mettis. Foto: Eesti judoliit

Eesti judoka Juhan Mettis maadles täna Lõuna-Koreas toimuval suveuniversiaadil absoluutkaalukategooria finaalis kuldmedali eest ja teenis kokkuvõttes hõbeda, kui kaotas finaalis 1:2 jaapanlasele Katsuma Uedale.

Täna hommikul kimbutas Eesti raskekaallast kerge kõhuhäda, kuid ta suutis ennast võistluseks piisavalt koguda ja eelringide rasked matšid lõpuni võidelda. Esimeses ringis oli Mettis loosi tahtel vaba, teises ringis alistas ta sakslase Borkowski ning kolmandas ringis oli väga raske matš tšehhi Horakiga, keda eestlane võitis ka kolm päeva tagasi. Tšehhi judokaga toimunud matšis juhtis Mettis hinnetega, kuid veel 30 sekundit enne lõppu oli mõlemal sportlasel 3 karistust all ehk järgmine (neljas) karistus oleks automaatselt kaasa toonud kaotuse. Õnneks suutis Mettis väsimusest üle olla ja lõpuni vastu pidada.

Poolfinaalis kohtus Mettis ukrainlase Pankoga, kelle eestlane matši algul kohe sumi-gaeshi tehnikaga «supper-ipponi» peale viskas ning seega oligi finaalipääs kindlustatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles