FC Barcelona tegi suurostu, mis võib tähendada kohest kahjumit

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arda Turan vahetab Madridi Atletico särgi FC Barcelona oma vastu.
Arda Turan vahetab Madridi Atletico särgi FC Barcelona oma vastu. Foto: SCANPIX

FC Barcelona jalgpalliklubi teatas, et nad soetasid Madridi Atleticost endale 34 miljoni euro eest Türgi koondise kapteni Arda Turani, kellega sõlmiti viie aasta pikkune leping. Samas võib minna nii, et Turan ei liitu ikkagi Barcelonaga ja Kataloonia klubi jääb ilma 10 protsendist makstud summast.

28-aastast poolkaitsjat jahtis ka Londoni Chelsea, kuid lõpuks valis türklane siiski Barcelona pakkumise. Barcelona kinnitas juba ka ametlikult tehingut, kuid Turan saab Kataloonia meeskonna eest väljakule joosta alles jaanuaris, kuna praegu kehtib neile mängijate soetamise keeld, kirjutab The Guardian.

Rahvusvaheline Jalgpalli Liit FIFA karistas Barcelonat mängijate ostmise keeluga, kuna nad olid eksinud noormängijate palkamise reeglite vastu. Keeld kehtib 2016. aasta jaanaurini.

Siiski polevat kõik veel lõpuni kindel, kuna Barcelonas on parasjagu käimas presidendivalimised. Seega on lepingusse pandud punkt, et Turan võib veel Atleticosse tagasi pöörduda. Kui valimised toimuvad 18. juulil, siis uuel presidendil on kaks päeva aega, et Turan uuesti Atleticole maha müüa.  

Antud punkt pandi lepingusse sisse juhuks, kui uus president ei soovi Turani enda meeskonda. Kui mängija peakski Atleticosse tagasi siirduma, siis jääb 10 protsenti esialgse tehingu summast ikkagi Madridi klubile. Samas peetakse sellist stsenaariumit ebatõenäoliseks, kuna Barcelona peatreener Luis Enrique palus klubil isiklikult Turan meeskonda tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles