Pahane Ferrari tiimi boss: ma ei taha enam Räikkönenist rääkida, ta peab oma tööd tegema

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maurizio Arrivabene ja Kimi Räikkönen.
Maurizio Arrivabene ja Kimi Räikkönen. Foto: SCANPIX

F1 sarjas jätkuvad spekulatsioonid soomlase Kimi Räikköneni ning tema võimaliku jätkamise üle Ferrari tiimis. Pärast viimati sõidetud Suurbritannia etappi, kus soomlane sai kaheksanda koha, teatas kuulsa Itaalia autotootja tiimi boss Maurizio Arrivabene, et ta tahab Räikköneni kohta käivad kuulujutud ära lõpetada, sest need segavad sõitja tööd.

Räikkönen on tänavu näidanud oodatust kahvatumaid tulemusi: lisaks korduvatele probleemidele kvalifikatsioonides on soomlasel küll ette näidata teine koht Bahreinist ning viiel etapil on tema kohad jäänud vahemikku 4.-6., kuid samas on 2007. aasta maailmameister kaks korda ka katkestanud ning viimati Suurbritannias lõpetas ta kaheksandal kohal.

Briti GP järel langes Räikkönen sõitjate üldarvestuses ka viiendaks, kui temast möödus kaasmaalane Valtteri Bottas, kes on sealjuures üheks neist meestest, keda peetakse Räikköneni järeltulijaks Ferraris.

Segadus Räikköneni tuleviku ümber aga jätkub, sest Ferrari boss Maurizio Arrivabene keeldub ütlemast, kas Jäämehe hüüdnime kandva kogenud sõitjaga pikendatakse lepingut või ei. Selle asemel teatas Arrivabene, et oleks üldse parem, kui kõik lõpetaksid selle üle spekuleerimise ja laseksid soomlasel oma tööd teha.

«Kujutage üheks sekundiks ette, et olete ise Kimi. Kõik räägivad temast alates Bahreinist ning siis sa pead ühel hetkel istuma autosse ja kihutama kiirusega 300 km/h. Kas ta on niimoodi heas tujus? Ei ole. Tahan, et ta püsiks rahulikuna ja teeks oma tööd,» rääkis Arrivabene.

«Ma ei taha enam Kimist rääkida, sest meil on veel ees 10 etappi ja me anname õigel ajal Kimile teada, mis tulevikus saab,» lisas Ferrari boss.

Räikköneni tiimikaaslane Sebastian Vettel on sõitjate üldarvestuses kolmandal kohal, esikohta hoiab valitsev maailmameister Lewis Hamilton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles