Mercedese bossi ülestunnistus: mõistan Williamsi tiimi raskeid otsuseid

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toto Wolff.
Toto Wolff. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas osaleva Mercedese tiimi boss Toto Wolff tunnistas, et möödunud nädalavahetusel Suurbritannias Williamsite masinatega toimunud tiimikäskluste intsident meenutab talle omaaegseid raskeid otsuseid.

Pühapäeval Silverstone'is sõidetud hooaja üheksandal etapil sai võistlust kiirelt juhtima Williamsi rooli keerav Felipa Massa. Õigepea oli tema kannul teise koha sisse võtnud tiimikaaslane Valtteri Bottas, kes enda sõnul oli brasiillasest kiirem ning oleks võinud meeskonnakaaslasest mööduda. See oleks võimaldanud kiiremal Bottasel esikohal sõites edu suurendada, samas kui Massa oleks teisel positsiooni saanud enda taga aeglustada Mercedese sõitjaid Lewis Hamiltoni ja Nico Rosbergi, kes Williamsitele järgnesid.

Williamsi meeskond otsustas aga teistsuguse taktika kasuks ja teatas Bottasele, et oma meeskonnakaaslasega võidusõitmist ei toimu ning ta peab Massa selja taga püsima. Vihma tõttu pidid meeskonnad aga muutma oma boksipeatuste taktikat ja selle tagajärjel tõmbas pikima kõrre just Mercedes, kes Hamiltoni ja Rosbergi järjestuses sai kaksikvõidu. Ferrari värve esindav Sebastian Vettel sõitis end kolmandaks ning Massa ja Bottas lõpetasid vastavalt neljanda ning viienda kohaga.

Viimasel kahel hooajal F1 sarja valitsenud Mercedese tiimi boss Toto Wolff tunnistas, et Williamsi meeskonna juhtidel ei olnud kindlasti Suurbritannias Bottasele käsku andes lihtne ülesanne. «Mul oli vahepeal 2013. aasta hooajaga deja vu, sest tuli meelde, mis tunne on, kui oled esimesel ja teisel kohal ning sa ei tea, kuidas käituda,» meenutas Wolff kahe aasta tagust hooaega, kui palju kõneainet tekitanud Malaisia GP-l aitas meeskond poodiumile Hamiltoni, kui keelas kiiremal Rosbergil britist mööduda.

«Sa ei taha tulemusega riskida, sest arvad, et hetkeseis on suurepärane ja seetõttu ongi väga raske julgeid otsuseid vastu võtta. Valtteri oleks võinud nende heaks vahet suurendada, kui nad oleksid lasknud tal ette minna. See on üks asi. Teiseks - kui vihma hakkas sadama, siis meie tiim suutis ära jagada strateegia selliselt, et Lewis tuli boksi ja Nico jäi kauemaks välja,» vihjas Wolff sellele, et Williamsi meeskond ei suutnud boksistrateegiat käigupealt õigesti lahendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles