Rekordiline jalgpallikohtumine: valikmäng lõppes 46:0

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikroneesia ja Fidži vaheline kohtumine.
Mikroneesia ja Fidži vaheline kohtumine. Foto: Ekraanitõmmis videost

Okeaania mängudel, mis on ühtlasi ka 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängude valikturniir, jäi meeste jalgpalliturniiril häbisse Mikroneesia koondis, kes kaotas alagrupis kõik kolm kohtumist ja väravate vaheks kujunes nende poolt 0:114. Kõige suurem kaotus tuli vastu võtta viimases mängus, miles jäädi vastastele alla koguni 0:46, tegemist on suurima kaotusega rahvusvahelises kohtumises.

Rahvusvaheline Jalgpalli Liit (FIFA) pole siiski veel ametlikult kinnitanud, kas tulemus ka rekorditeraamatusse läheb, sest mängudel osalevad U23-vanuseklassi koondised, kirjutab The Guardian.

Enne käimasolevat turniiri kuulus rekord Austraaliale, kes alistas 2001. aastal MM-valikmängus 31:0 Ameerika Samoa. Käimasoleval turniiril on Mikroneesia selle rekordi juba varasemalt korra ületanud, kuna Fidžile jäädi alla 0:38.   

Viimaseks jäänud kohtumises Vanuatu vastu oldi juba poolajaks kaotusseisus 0:24. «Selles kohtumises mängisid piltlikult öeldes poisid meeste vastu,» rääkis Mikroneesia peatreener Stan Foster The Guardianile. «Oleme koondisega alles õpipoisi staadiumis. Paljud meie mängijatest ei ole varasemalt oma külastki välja saanud ja mõne teise saare külastamisest pole mõtet rääkidagi. Viisin nad alles üks päev Guamile ja nad nägid seal esimest korda lifti ja eskalaatorit.»

Mikroneesia jaoks oli tegemist esimese korraga, kus osaleti Okeaania Jalgpalli Liidu poolt korraldatud turniiril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles