Dani Alves: Guardiola tahtis juhendada Brasiilia koondist

Laura Kalam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pep Guardiola.
Pep Guardiola. Foto: SCANPIX

Barcelona paremkaitsja ja Brasiilia koondislane Dani Alves paljastas, et tema endisel treeneril Pep Guardiolal oli 2014. aasta MM-i eel soov juhendada Brasiilia rahvuskoondist.

Alves kritiseeris telesaates Bola de Vez Brasiilia jalgpalliliidu lühinägelikkust, mis läks maksma neile «maailma parima treeneri», vahendab The Mirror.

Guardiolat seostati Brasiilia rahvuskoondisega juba 2012. aastal, kui ametist lahkus Mano Menezes. Siiski otsustas Brasiilia jalgpalliliit pakkuda ametit endisele koondise peatreenerile Luiz Felipe Scolarile. Alvesi sõnul oli Guardiola nõus ohjad haarama, kuid Brasiilia jalgpalliliidu arvates ei oleks välismaalasest treeneri palkamine mõistlik otsus.

«Pep ütles, et tahab meid teha maailma parimateks ja ta on välja töötanud ka strateegia, aga teda ei tahetud,» ütles Alves ja lisas, et Brasiilia jalgpalliliit pelgas välismaalase palkamist: «Kardeti, et brasiillased ei võta Guardiolat omaks. Kui inimesed ei suuda aktsepteerida Guardiolat, kes oleks suutnud meid paremaks teha, siis puudub neil ka usk Brasiilia jalgpalli.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles