Eesti koondis avab Euroopa liiga hooaja mulluse pronksmedalisti vastu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondislased Oliver Venno (nr 11) ja Keith Pupart.
Eesti võrkpallikoondislased Oliver Venno (nr 11) ja Keith Pupart. Foto: cev.lu

Üheksa-aastane paus saab läbi juba sel reedel, kui Eesti meeste võrkpallimeeskond asub taas võistlustulle Euroopa liigas. Sinisärkide esimeseks vastaseks on Makedoonia, kellega mängitakse Pärnu spordihoones 10. ja 11. juulil. Reedel, 10. juulil algab kohtumine kell 21:00 ja laupäeval, 11. juulil kell 20:00.

«Makedoonia näol on tegemist raske vastasega. Nad mängivad heal tasemel võrkpalli ja enamik nende pallureid mängis möödunud hooajal kõrgetasemelistes liigades,» sõnas rahvusmeeskonna peatreener Gheorghe Crețu.

Eesti on osalenud Euroopa liigas aastatel 2005 ja 2006, saades mõlemal korral kaheksanda koha. Makedoonia tegi sarjas debüüdi mullu ja pääses kohe medalimängudele, lõpetades turniiri kolmanda kohaga. Meeskonnad varem omavahel kohtunud ei ole, küll jooksevad teine teisel pool võrku platsile eelmisel hooajal Pariisi Volley’s klubikaaslasteks olnud pallurid.

Meie ridades on selleks loomulikult temporündaja Ardo Kreek, vastastel aga nende põhipommitaja ja koondise kapten Nikola Gjorgiev. Lõppenud hooajal oli makedoonlane Prantsusmaa meistrisarja skoorikuningas, kogudes 32 mänguga 742 punkti (5,75 geimi kohta) ja võitis põhihooaja kõige väärtuslikuma mängija auhinna. Uuel hooajal näeb teda pallimas Jaapani liigas Toray Arrowsi meeskonnas.

Mängude piletid tasub vollehuvilistel kindlasti osta eelmüügist, sest need tagavad sissepääsu nii reedesele kui ka laupäevasele kohtumisele. Täispileti hind eelmüügist on kümme eurot, sooduspääse õpilastele, üliõpilastele ja pensionäridele viis eurot. Saalist ostes maksavad piletid samuti kümme ja viis eurot, ent need tagavad sissepääsu vaid ühel mängupäeval.

Eesti ja Makedoonia kõrval kuuluvad A-alagruppi veel Austria, Iisraeli, Poola ja Taani meeskonnad. B-alagrupi moodustavad Horvaatia, Kreeka, Rumeenia, Sloveenia, Türgi ja Valgevene. Kõik koondised peavad alagrupiturniiril kümme kohtumist, mängides seega iga vastasega kahel korral.

Alagrupist pääsevad edasi kummagi alagrupi võitjad, parem teise koha omanik ja augusti keskel toimuva finaalturniiri korraldaja, kelleks on Poola. Juhul kui korraldaja kuulub eelmainitud kolme sekka, pääsevad edasi mõlema grupi teise koha omanikud. Euroopa liiga võitja tagab järgmiseks hooajaks koha Maailmaliigasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles