Euroopa korvpallielus võivad toimuda revolutsioonilised sündmused

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Reali kapten Felipe Reyes (suure karikaga) tähistamas Euroliiga võitu.
Madridi Reali kapten Felipe Reyes (suure karikaga) tähistamas Euroliiga võitu. Foto: JAVIER SORIANO/AFP

Euroopa korvpallielus on pikka aega tuha all hõõgunud konflikt rahvusvahelise korvpalliliidu (FIBA) ja Euroliiga korraldaja ULEBi vahel. Sel suvel on kired suure leegiga lahvatanud ja Hispaania ajalehe El Mundo Deportivo teatel kavandab FIBA seni teada olnust veelgi ulatuslikumat revolutsiooni.

Nimelt tahab FIBA Euroliiga täielikult üle võtta ja selle tarbeks on juba kohtutud kaheksa suurklubi esindajatega, kellele pakutakse senisest paremaid tingimusi ja rohkem raha. Näiteks väidab FIBA, et Euroliiga sõlmitud telelepingu väärtus jääb turuhinnale selgelt alla ja on kolm korda väiksem kui isegi ragbi Meistrite liiga telekontraht.

FIBA pakub seega «kaheksale suurele» (Madridi Real, Barcelona, Ateena Panathinaikos, Piraeuse Olympiakos, Moskva CSKA, Tel Avivi Maccabi, Istanbuli Fenerbahce, Istanbuli Anadolu Efes) senisest 50 protsenti rohkem raha ja kindlustab neile igal aastal liigas osalemise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles