Suveuniversiaad: odaviskajad lõppvõistlusel, korvpallurid alistasid Hiina

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Laanmäe
Tanel Laanmäe Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Lõuna-Koreas jätkusid täna suveuniversiaadi võistlused.

Hommikul olid esimestena võistlustules meie ujujad. Meeste 100m liblikujumises oli Valdislav Pašurin ajaga 56,61 kolmekümne kolmas ja isikliku rekordi püstitanud Mart Mandel ajaga 57,08 neljakümnes. Meeste 50m rinnuli ujumises oli Kristjan Jürisoo ajaga 31,54 59., startis sel distantsil 71 meest. Naiste 50m seliliujumises pidi Maria Mironova leppima viimase kohaga.

Täna alustasid võistlust ka kergejõustiklased. Kohe hommikul toimus odaviske eelvõistlus ja esimeses grupis võistelnud Tanel Laanmäe sai kohe esimesel viskel jagu kvalifikatsiooninormist (76m). Tulemusega 76.10 oli päeva kolmas, pikima odakaare tegi soomlane Markus Sami Peltomäki – 77.63. Teises grupis visanud Magnus Kirt sai parimal katsel tulemuseks 74.16, mis viis ta kümnendana lõppvõistlusele. Naiste 400m tõkkejooksus oli Maris Mägi oma eeljooksus ajaga 57,68 teine ja pääses kindlalt finaali. Karmen Veerme oli ajaga 61,59 kaheksateistkümnes kahekümne kahe jooksja hulgas.

Meeste 1500m jooksus jõudis Karl Robertson finaali, olles oma jooksus ajaga 3.52,91 kolmas. Allar Lamp oli oma jooksus ajaga 3.55,78 neljas, jäädes esimesena finaalist välja. Finaalikoht jäi 46 sajandiku kaugusele. Kokkuvõttes Lambile 18. koht kolmekümne kolme mehe hulgas. Naiste 100m jooksus sai eeljooksust eelviimasena edasi Maarja Kalev ajaga 12,10. Diana Suumann sai ajaks 12,38, mis tähendas 29. kohta neljakümne naise hulgas. Naiste 400m distantsil said edasi vahejooksu nii Helin Meier kui Annika Sakkarias, kelle ajad olid vastavalt 56,96 ja 58,36. Meeste 400m jooksus oli Rauno Künnapuu ajaga 49,11 kolmekümne seitsmes, jooksis 58 meest. Naiste 800m jooksus oli Kelly Nevolihhin ajaga 2.11,87 kahekümne kaheksa naise hulgas kahekümne teine.

Meeste kõrgushüppes ületas Deniss Tšernobajev 2.10 ja lõppvõistlusele ei pääsenud. Kahekümne kolme osaleja hulgas andis see tulemus 17. koha. Naiste kaugushüppes oli Reesika Adojaan tulemusega 5.58 kahekümne kolmas, hüppas kaugust 31 naist. Meeste kolmikhüppes sai esimesel katsel 15.46 hüpanud Igor Sjunin 13. koha. Edasi oleks viinud 9 cm pikem hüpe. Naiste teivashüppes Tiina Tikk ja Klarika Kaldmaa algkõrgusest 3.40 jagu ei saanud.

Lauatennisistidel oli täna pikk võistluspäev ja mängiti paarismänge. Kõige paremini läks meie meespaaril Toomas Libene-Karli Siispool, kes jõudsid kaheksandikfinaali ehk kuueteistkümne parema hulka. 1/32 finaalis alistati Nepaali esindajad 3-1, kolmekümne kahe hulgas saadi samuti 3-1 jagu Uus-Meremaa esindajatest. Kaheksandikfinaalis on vastasteks Taiwani esindajad C. Liao-H. Wang. Meie teine paar alistas esimeses ringis Austraalia esindajad 3-2, kusjuures otsustav sett võideti 12-10. Kolmekümne kahe hulgas tuli tunnistada korealaste Y. Jeong-M. Kim paremust. Segapaarismängus pidid Saaremäe-Seiton tunnistama esimeses ringis vastaste paremust. Liben-Koit jäid 2-3 alla Sri Lanka mängijatele, kusjuures viimane sett kaotati 9-11. Naispaar Seiton-Koit alistasid esimeses ringis USA mängijad ja jõudsid 32 parema hulka.

Golfis oli esimene päev ja meie võistleja Mari Hütsi on esimese päeva järel 43, võistlust alustas 53 naist. Judos toimus meeskonnavõistlus. Eesti oli esimeses ringis vaba, teises ringis mindi vastamise Poolaga, kellele kaotati 2-3. meie meestest olid võidukad Andre Seppa ja Juhan Mettis.

Korvpallis oli Eesti vastaseks Hiina ning kaheksa hulka pääsemise eest võitlemise jätkamiseks tuli mäng igal juhul võita. Mäng algaski meie meeste dikteerimisel: esimene veerandaeg võideti 22:16 ja poolajaks oli eduseis kasvanud 44:31. Ka teise poolaja algul edu kasvas ning oli vahepeal juba kahekümnepunktine, kuid viimasel veerandil pingutasid hiinlased kõvasti ning enne lõppu tegid ka 11:0 vahespurdi ning jõudsid kahe punkti kaugusele (63:65), kuid õnneks päris lõpus eksisid taas hiinlased ja meie mehed suutsid mängu võiduka lõpuni viia. Võit 71:64 andis võimaluse heidelda homme Korea vastu koha eest esikaheksas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles