Šadeiko: ma ei lasknud tõkkejooksu ebaõnnestumisel meeleolu rikkuda

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Šadeiko.
Grete Šadeiko. Foto: Tairo Lutter

Avalal napp pääsemine kukkumisest, kolmel järgmisel alal isiklikud rekordid – selline oli Gerte Šadeiko avapäev Tallinnas toimuval kergejõustiku U23 EMil. Nelja alaga 3489 punkti kogunud neiu edestab isikliku rekordi graafikut 63 punktiga ning asub kokkuvõttes 4. kohal.

Pärast päeva viimast ala, 200 m jooksu, olid Šadeiko emotsioonid laes. «Jooksu vorm on hea. Teadsin, et Ivona Dadic jookseb 24 sekundi algusesse, mul oli võimalus talle järgi hoida, kuid nii head tulemust ei oodanud,» rääkis 24,52ga isikliku rekordi püstitanud Šadeiko. Isikliku rekordit tähistas ka tema kuulitõuke tulemus 12.61, rekordi kordamine oli kõrgushüppe 1.76.

Päev algas aga Šdeikole komistamisega 100 m tõkkejooksus ning sellega seoses kolme või nelja kümnendi kaotusega. «Õnneks jäin püsti ja suutsin edasi joosta. Meeleolul ma sellest langeda ei lasknud – olen juba sellistest asjadest väljakasvanud,» lausus ta.

Šadeiko rõhutas, et õige mitmevõistlus algab alles teisel päeval, kus tal on tugev odavise ja kaugushüpe ning publiku tuge loodab ta raskes 800 m jooksus. Mitmevõistleja tunnistas, et punktiseis sunnib teda konkurente jälgima ja summasid kalkuleerima. «Kaotasin küll avaalal punkte, kuid konkurendid olid näiteks kõrgushüppes enda kohta kehvemad,» märkis ta.

Igapäevaselt USAs treeniva ja õppiva mitmevõistleja vorm näib olevat nii hea, et mõtelda võiks isegi 6000 punkti piiri alistamisest. «Oleks tõkkejooks õnnestunud, siis ehk küll, aga praegu ma selle suunas ei vaata. Mitmevõistlus ongi selline – mõni ala ebaõnnestub, mõni omakorda õnnestub,» arutles ta.

Kodus võistlemine pakub Šadeikole igatahes naudingut. «Tänavu esimest korda ergutati mind plaksutamisega,» tunnistas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles