Video: Tour de France'i 6. etapi võitis tšehh, Nibali kukkus

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zdenek Štybar
Zdenek Štybar Foto: PETER DEJONG/AP

Jalgratturite aasta tähtsaima suurtuuri Tour de France'i kuuenda etapi võitis tšehh Zdenek Štybar (Etixx-QuickStep), kes sõitis konkurentidel pool kilomeetrit enne lõppu eest ära ja vältis eeldatud grupifinišit. Teisena lõpetas Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) ja kolmanda Bryan Coquard (Europcar).

Kilomeeter enne lõppu toimus aga suur kukkumine, kus asfaldilt leidis ennast ka Rein Taaramäe ja Tanel Kangerti koduklubi Astana liider Vincenzo Nibali.

Hoopis halvemini läks tuuri üldliidril Tony Martinil (Etixx-QuickStep), kes murdis samas kukkumises rangluu. Ilmselt ei saa Martin enam tuuri jätkata. Kui see imekombel siiski juhtub, läheb ta homsele etapile teisel kohal oleva Chris Froome'i (Sky) ees 12-sekundlises eduseisus, kolmandat kohta hoiab samuti kukkumises osalenud Tejay van Garderen (BMC), kes jääb Martinist maha 25 sekundiga.

Taaramäe sai 73. koha, kaotades võitjale kaks sekundit. Kangert oli 130., kaotust kogunes 3.06.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles