Postimehe otsepilt: Siim Lutsu väravad tõid Levadiale magusa võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel teenis täna magusa võidu FC Levadia, kes alistas võõrsil 2:1 FC Infoneti. Levadia poolel lõi mõlemad väravad Siim Luts, kes oli täpne 15. ja 53. minutil. Infoneti tabamuse autoriks oli Aleksandr Dmitrijev 28. minutil.

Levadia on turniiritabelis 41 punktiga tabeliliidriks, Infonet on samas 29 silmaga viies. Ühe kohtumise vähem pidanud meeskondadest on nende kahe vahel FC Floral 37, Nõmme Kaljul 36 ja Sillamäe Kalevil 30 punkti.

Enne mängu:

Infonet pidi eelmises voorus võõrsil 0:1 alla vanduma FC Florale ja langes seetõttu taas tabelis viiendaks, liidrist Levadiast lahutab neid üheksa punkti. Tänavuses esimeses omavahelises mängus, millega liigahooaeg 6. märtsil avati, leppisid meeskonnad väravateta viiki.

Täpselt samas seisus olid meeskonnad seejuures ka märtsikuise mängu eel – Levadia mulluse hooaja meister, Infonet viies. Kahel varasemal hooajal on meeskonnad kohtunud kaheksal korral ja kui kuus esimest omavahelist mängu võitis Levadia, siis mullu oli kahes viimases mängus vastavalt 3:2 ja 2:0 parem juba Infonet. Levadia on seega Infoneti vastu võiduta juba kolm mängu järjest.

Ehkki eelmises Premium liiga voorus võttis Levadia tänu Kaimar Saagi kübaratrikile võõrsil Narva Transi vastu kolm võidupunkti, tuli suur pettumus üle elada teisipäeval, kui Meistrite liiga esimeses kvalifikatsiooniringis ei suudetud kodus enamat 1:1 viigist FC Crusadersiga. See tulemus tähendas, et kahe mängu kokkuvõttes läks tänu võõrsil löödud väravale edasi Põhja-Iirimaa klubi. Ühes kaotusega jäi Levadia ilma ka edasipääsuga kaasnenud 300 000 eurost.

Kohtuniku peale karjumine ei aidanud Levadiat eurosarjas teise ringi. FOTO:
Kohtuniku peale karjumine ei aidanud Levadiat eurosarjas teise ringi. FOTO: Foto: Eero Vabamägi

Infonetil on käimas raskete mängude periood, sest Levadiaga minnakse kohe uuesti vastamisi ka järgmises voorus, seejärel ootab ees kohtumine Narva Transiga ning pärast seda võõrustatakse uuesti Florat. Eelmises voorus vedas Infonetti alt avapoolaja kehv esitus ning suutmatus oma võimalusi väravaks realiseerida, mis ongi meeskonna käesoleva hooaja märksõna – 17 vooruga on Premium liigas löödud vaid 21 väravat. Sellest kehvem näitaja on tabelis kirjas ainult Viljandil (20 väravat) ja viimasel kohal oleval Pärnul (18 väravat). Samas võib Infonet aga jätkuvalt kiidelda liiga parima kaitseliiniga, sest sarnaselt Florale on enda võrgust välja võetud ainult 12 palli.

Päev pärast eurosarjast väljalangemist täiendas Levadia meeskonda 82-kordse Eesti koondislase Tarmo Kingiga, kes viimati mängis Levadia ridades 2008. aasta novembris. Toona viigistas Levadia hooaja viimases voorus 1:1 TVMK-ga, kuid tuli sellegipoolest Eesti meistriks. Kink ei pruugi siiski veel reedel Infoneti vastu platsile joosta, sest esmalt peab Levadia saama tema viimaselt tööandjalt Invernessilt ametliku üleminekuloa.

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Kommenteerida siin midagi väga polegi, kaks järjestikust mängu liidriga peavad andma vastuse küsimusele – millele võime sellel hooajal pretendeerida? Võimaluste realiseerimise küsimus on endiselt aktuaalne. Teeme selle kallal tööd ning püüame leida lahendusi. Kui juba neis mängudes õnnestub seda parandada, siis võime nendes mängudes arvestada ka võiduga. Ootame oma fänne ning nende toetusega liigume oma eesmärgi poole!»

Infoneti keskkaitsja Vladimir Avilov: «Meid ootab ees kaks rasket mängu Levadiaga! Pärast viimast mängu peame analüüsima tehtud vigu, et vältida nende kordumist järgnevates mängudes. Taastuma peame nii füüsiliselt kui ka emotsionaalselt. Ootame oma fännidelt toetust ning omalt poolt pakume ilusat jalgpalli! Mängime vaid võidule. Kuna need mängud on väga tähtsad, ei saa me endale lubada punktide kaotust.»

Levadia peatreener Marko Kristal: «Peame UEFA Meistrite Liiga kordusmängust kiiresti taastuma. FC Infonet on väga südikas vastane ning me pole neid pikka aega võitnud. Katsume Lasnamäe uuel kunstmurul oma võimalused ära kasutada ja kolme punktiga koju tagasi tulla. Kaks eelseisvat mängu FC Infonetiga ning derbi FC Floraga on hooaja edasist kulgu arvestades üliolulise tähtsusega.»

Levadia poolkaitsja Pavel Marin: «Tuleb kõva andmine tugeva vastasega ja eesmärgiks on võit. Loodame, et poisid on UEFA Meistrite Liiga eelringi mängust korralikult taastunud ning suudame soovitud tulemuse saavutada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles